Afgeroomde fosfaatrechten pas in 2019 benutbaar. Waarom niet verevenen voor iedereen?

In september 2018 wordt de fosfaatbank opengesteld om in te tekenen voor de brave grondgebondenbedrijven. Echter dit wordt pas in 2019 benutbaar met als motivatie: voor december moeten de bedrijven duidelijkheid hebben. Bij intekening in september lukt het natuurlijk niet om in 10 wkn tijd de zaak toe te kennen.....................................!!??

Conclusie: gewoon deze voor 2018 benutbare rechten als een verevening inzetten voor iedereen. Dit laat je toch niet verloren gaan?

Of toch wel? Ja toch welbewust wel misschien. Het helpt namelijk de reguliere melkveehouderij verder te krimpen dan nu noodzakelijk wat een loffelijk doel (1) is en het doel (2) 'Ot & Sien" komt sneller dichterbij.

Deel dit topic

Reacties

nederlandse boer
Volop kansen voor de belangenbehartigingsorganisaties om zich 'waar te maken' voor de leden! Ik hoor nog niemand.......
+2
henkschoonveld1
@nederlandse boer Gaat dat werken?
Met quotum kon je erop gokken, wat je teveel leverde kocht je af met een korting. Bij fosfaat gaat het om een wet waarvan je achteraf pas weet hoe voerspoor, kuiluitslagen etc exact uitpakken. Kom eroverheen is een economisch delict.

Op dit moment zijn er overigens meer rechten uitgedeeld dan het P plafond, daar ligt nog een uitdaging. Een hogere korting is onverteerbaar.

Ik zou mij meer druk maken over de klimaat doelstellingen, de doelstellingen voor klimaat zijn veel rampzaliger. 95% minder broeikasgassen in 2050 is het doel. Dat betekend na de textiel, scheepvaart het einde van de melkveehouderij in Nederland.

Door te denken dat we het oplossen met gras wat CO2 opneemt gaan we het niet redden, stop je het in een koe is het weer broeikasgas. Alleen opbouw van organische stof kan helpen.

Laten we ervoor zorgen dat onze mooie sector niet ten gronde wordt gericht door deze doelstellingen. Ik denk dat gezien de prijzen die voor P rechten worden betaald velen nog niet door hebben dat het nog een hele uitdaging wordt om het aantal dieren in Nederland op peil te houden.

Of we moeten Trump president maken.
+2
sorry
Quote Reactie van @henkschoonveld1:
gezien de prijzen die voor P rechten worden betaald

tja .....we hebben niet allemaal vrachtwagens vol koeien laten komen in mei '15....
+1
Brutus64
@henkschoonveld1 we moeten ons niet alles wijs laten maken, oorzaak is dat olie gas en steenkool wat in 1000den jaren gevormd is er in in eeuw door heen draaien
Daardoor meer CO2 in de lucht.
Daar ligt de oorzaak en die sector moet het maar oplossen
Zoniet dan is de landbouw hier failliet
+2
Vario512
Quote Reactie van @henkschoonveld1:
Door te denken dat we het oplossen met gras wat CO2 opneemt gaan we het niet redden, stop je het in een koe is het weer broeikasgas. Alleen opbouw van organische stof kan helpen.

Ik snap niet dat LTO in deze flauwekul mee gaat. Alle CO2 of andere C-verbindingen die uit een koe komen, waren een jaar daarvoor ook al in de lucht (lucht->gras->koe->lucht). Dit is CO2 uit de korte kringloop en heeft niets met de opwarming van de aarde te maken.

Koeien gaan vergelijken met schepen, vliegtuigen en auto's is de grootste onzin!
+1
hans1980
@Vario512 precies! Das nou HET probleemvan de LTO ze gaan overal in mee!

Gras/mais/koe/mest is gewoon een kringloop van CO2

Verkeer/Vliegtuigen/Transport gebruikt fosielle brandstoffen (dus koolstof) in miljoenen jaren opgebouwd nu in paar eeuwen erdoor >>> dat is GEEN kringloop maar extra CO2 in atmosfeer!

Laat de boeren geen slachtoffer worden van de meeloop praktijken van de LTO!

Vecht tegen deze onzin als erin meegaan !
Grasbaal
Vroeger in de superheffingstijd was er na afloop van elk quotumjaar ook een kleine vereffening per fabriek. Je kon daarop gokken hoe groot deze zou zijn.

Zoiets zou nu toch ook mogelijk moeten zijn??.
paul1
@Grasbaal allleen is nu nog niets bekend over de hoogte van de boetes
grondlozeboer
@paul1 wat toch raar is?
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Grasbaal:
Zoiets zou nu toch ook mogelijk moeten zijn??.

dan gaan we er geheid met zijn allen over het plafond heen .
omdat we er van uit gaan dat buurman er dik onder blijft en dat we die ruimte dan wel kunnen benutten ..
Jansky
@Grasbaal Vroeger waren er ook zogenaamde ,vetmelkers’. Boeren met weinig quotum en hoge vetreferentie die superheffing betaalden. Nee, zoiets komt niet weer.......
grondlozeboer
Ot en sien dichterbij? Denk steeds verder weg.....
nederlandse boer
@grondlozeboer Alles wat helpt om de sector af te knijpen brengt dichter bij 'Ot en Sien'.
+1
Nico96
De afgeroomde fosfaatrechten zijn nog te benutten door de verkoper, dus ze worden gewoon benut in de meeste gevallen.
+1
m uut m
@Nico96
Is dat zo?
Nico96
@m uut m ja als je in 2018 verkoopt mag je de 10 % die je inlevert in 2018 nog gewoon benutten.
m uut m
@Nico96
Dacht het niet jij levert 110 kg fosfaat in en de andere partij krijgt 100 kg.
Bij jouw fosfaatrechten quota gaat gelijk met 110 kg naar beneden.
pieta
@m uut m Zo heb ik het ook gehoord. Het kan gewoon. Je verkoopt bijv bruto 100 kg. Koper krijgt 91 kg netto en verkoper mag indien je de formulieren juist invult nog 9 kg benutten dit jaar.
+4
huub
Niet zeuren, gewoon het aantal koeien melken waar je fosfaat voor hebt en anders kopen/leasen. Teveel koeien melken en hopen op een oplossing van de overheid is een aflopende zaak.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0