Illustratie van:

Claas Rollant 455 Uniwrap - Ervaringen claas rollant pers

Wie heeft er ervaring met de Claas Rollant 455 balenpers/ wikkel. Hoe bevalt deze, hoeveel pk's moet ervoor, en andere relevante informatie. Sterke/ zwakke punten.

Deel dit topic

Reacties

sassinga
@Derkmax Wij hebben een nieuwe 455 en die bevalt heel goed. Hebben er een Claas 640 voor staan en dat gaat prima. Met droog spul hebben we de aftakas ook wel op eco. Zwakke punten nog niet tegen gekomen, machine is nog nieuw +/- 3000 balen
Wimsumar
Beste Sassinga:

Quote Reactie van @sassinga:
Claas 640

Hoeveel p.k. heeft zo'n CLAAS 640?
Hoeveel messen in werking in de pers?
Het net wordt niet om de hoek gespannen?
Moet je ook een paar meter achteruitrijden om een prop los (mors)gras weer op te rapen die bij het uitwerpen op de grond valt?

sassinga
@Wimsumar Trekker 165 pk,12 of 13 messen erin hangt ervan af welke messenbalk je er in doet . Met heel lang natuur spul doen we ook wel eens alle 25 erin. We rijden wel een stukje terug.
Derkmax
@sassinga had je hiervoor ook een pers, zoja welke ? Of een ander inkuilsusteem ? Hoeveel messen draai je mee? Pers moet op 1000 toeren toch ? Of heeft de Claas daar ook een spaar voor ?
sassinga
@Derkmax Hiervoor hadden we een vicon pers. Draaien met 12/13 of soms met 25 messen.Pers moet op 1000 toeren maar de Claas heeft een 1000 Eco
+2
worteljcb
Vanavond is de hooibouwdemo van claas in het noorden. Daar draait de uniwrap 455 ook, die was ook in Flevoland erbij laatst. Is een mooie show, leuke avond van te maken.
Kun je direct de pers goed bekijken en al je vragen stellen.

trekkerweb.nl/artikel/2018/…
sassinga
Hooibouw demo is in Oudehorne vanavond
Wimsumar
Beste Sassinga:

Quote Reactie van @sassinga:
demo

Kan zo'n Rollant 455 Uniwrap in plaats van net + folie ook folie + folie wikkelen?
sassinga
@Wimsumar Ja dat kan, volgens mij draait er al zo'n pers bij een loonwerker hier in de buurt.
Derkmax
Bedankt voor jullie reacties. @ sassinga, hoe voeren jullie de balen ? Of ben je loonwerker ?
sassinga
@Derkmax Wij hebben een melkvee bedrijf en voeren de balen met een mengwagen met horizontale vijzels. We hebben een balen knipper om ze doormidden te knippen en gelijktijdig het plastic eraf te nemen.
Derkmax
@sassinga welk merk balenknippir? En pakt hij het net ook goed mee, blijft er nog veel kuil achter in het plastic ?
sassinga
@Derkmax Een Stoll,pakt folie en net. Blijft alleen plukje kuil achter in de knijper maar dit stelt niets voor stoll-germany.com/de/werkzeuge/… Kijk maar bij deze link

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Rollant 455 Uniwrap en hebben de trefwoorden vermogen en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN