Zo houdt intensieve melkveehouder Rob zijn koeien gezond

Zo kijken de Belgen hier naar:

Rob houdt samen met z’n vader en broer 350 melkkoeien, die gemiddeld zo’n 9.800 kg melk per jaar geven. Terwijl vader Arie hoort uit te bollen en broer Jeroen zich in hoofdzaak bezighoudt met de akkerbouwtak, werkt Rob nauw samen met veearts Wilco om alle dieren gezond en productief te houden.

De koeien moeten ouder worden. Verder wil ik ook de productie per koe nog opdrijven. Eigenlijk ben ik al blij dat alles nu een beetje klaar is op het bedrijf”, antwoordt melkveehouder Rob Van Creij wanneer ik hem vraag hoe hij de toekomst van zijn bedrijf ziet. “Toch durf ik nog te dromen van uitbreiding. Ik heb de vergunningen. Dit is gewoon niet het moment”, geeft hij toe.


Meer: landbouwleven.be/3250/article/…

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Een knetterintensieve 🐷 🐷-houder die in plaats daarvan 🐄 🐄 houdt, denkt aan uitbreiding en verder wat aan reclame doet. Boeiend!
verbi
@puntertje Ken het bedrijf ligt erbij om door een ringetje te halen kunnen nog veel collegas iets van leren.En hoe weet je nou of ze intensief zijn? Ze hebben zeer veel grond dus dat intensief kan wel eens meevallen.Maar jij hebt over alles wat zgn intensief is wel een mening klaar.Je blijft toch een rare snuiter.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0