Gerechtshof handhaaft opgelegde straffen in mestsilozaak Makkinga

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in het hoger beroep in de Mestsilozaak Makkinga dezelfde straffen opgelegd als de rechtbank Overijssel eerder had gedaan. Bij een ongeval bij het reinigen van een mestsilo in Makkinga op 19 juni 2013 zijn 3 mensen om het leven gekomen en een persoon is zwaargewond geraakt. Het bedrijf Heeres Mix- en Pomptechniek uit Abbega is, als aansprakelijk rechtspersoon, veroordeeld tot een geldboete van 100.000 euro en de directeur, als de feitelijke leidinggever, is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en 1 jaar voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 3 jaar.
 Gerechtshof handhaaft opgelegde straffen in mestsilozaak Makkinga (agriholland.nl)

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in het hoger beroep in de Mestsilozaak Makkinga dezelfde straffen opgelegd als de rechtbank Overijssel eerder had gedaan. Bij een ongeval bij het reinigen van een mestsilo in Makkinga op 19 juni 2013 zijn 3 mensen om het leven gekomen en een persoon is zwaargewond geraakt.

Nieuwsgrazer

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mestsilo , ongeval , euro , overijssel , 2013 en reinigen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!