'Dosering van krachtvoerbox kan behoorlijk afwijken'

De hoeveelheid brok die de krachtvoerbox of melkrobot verstrekt kan tot wel 25% afwijken van de ingestelde hoeveelheid. Dat zegt Mark Bastiaansen, specialist stalautomatisering van Agrifirm. Hij adviseert melkveehouders om hun gebruikte apparatuur regelmatig te kalibreren om er zeker van te zijn dat koeien de bedoelde hoeveelheid brok krijgen verstrekt.

Deel dit topic

Reacties

+3
Erco
Goh leeft er nog iemand onder n steen ofzo?
+1
George
Dat dacht ik ook , dat was 20 jaar geleden ook al zo.
van Ittersum
Agrifirm en saldo voeren dat was ook zo'n succes. Best wel raar dat menig boer zijn melkprijs en/of krachtvoerprijs ging bijstellen anders kreeg de nieuw melkte koe bijna geen of heel weinig krachtvoer en dat werkte weer als een neerwaartse spiraal voor de verdere verloop in zijn lacatie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkrobot , agrifirm , melkveehouders , krachtvoerbox en kalibreren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0