Boeren in actie om Fosfaatwet

Boze boeren bereiden zich voor op een grote actiedag. De melkveehouders zijn woedend over de nieuwe Fosfaatwet van de overheid. Zij zeggen dat 800 gezinsbedrijven geen kant meer uit kunnen en eind dit jaar dreigen failliet te gaan.

Er is inmiddels een brandbrief naar het ministerie gestuurd en een petitie gestart. Maar het ministerie geeft voorlopig niet thuis.

En dus dreigen ze met hardere acties. Ook melkveehouder Marcel Grondman. Hij heeft zijn hele boerderij op een milieuvriendelijke manier voor veel geld verbouwd met gezonde koeien en nu moet hij opeens gaan halveren. “Ze laten ons gewoon stikken”, vindt Marcel.
 Boze boeren bereiden zich voor op een grote actiedag. (consent.hartvannederland.nl)

Grasbaal

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!