Mesdagfonds verzoekt Tweede Kamer in te grijpen bij WUR

Begin deze week maakte het Mesdagfonds bekend dat het belangrijke meetdata waarmee het de totstandkoming van het mest- en ammoniakbeleid wil toetsen niet krijgt, terwijl die - in weerwil van eerdere stellige uitspraken van de Wageningse universiteit (WUR) - wel blijken te bestaan. Eerder was steeds beweerd dat die data zijn weggegooid. Ondanks diverse getuigenverklaringen en uitspraken die in een besloten bijeenkomst afgelopen week zijn gedaan, ontkent de WUR het bestaan van die data nog steeds. Dat blijkt uit een brief die de WUR vandaag verzond aan Mesdagfonds voorzitter Jan Cees Vogelaar; de woordvoerder van het Bestuur van Wageningen UR zond een afschrijft aan de redactie.
De bedoelde data lijken niettemin nog te zijn gebruikt in een publicatie van een Wageningse onderzoeker uit 2016. De WUR stelt echter dat alle onbewerkte data uit de periode 1997-2010 zijn verdwenen. De universiteit zegt alleen nog te beschikken over bewerkte cijfers. Dat is een moeilijk te volgen argument omdat wetenschappelijke analyses op basis van gegevens die vanuit vooronderstellingen zijn opgebouwd weinig tot geen feitelijke waarde hebben. Wetenschap behoort immers geen fantasie te zijn.
Van het Mesdagfonds ontvingen we in reactie op de jongste ontwikkelingen in het omstreden ammoniakdossier onderstaand persbericht.
 Mesdagfonds verzoekt Tweede Kamer in te grijpen bij WUR (foodlog.nl)

Begin deze week maakte het Mesdagfonds bekend dat het belangrijke meetdata waarmee het de totstandkoming van het mest- en ammoniakbeleid wil toetsen niet krijgt, terwijl die - in weerwil van eerdere stellige uitspraken van de Wageningse universiteit (WUR) - wel blijken te bestaan. Eerder was steeds beweerd dat die data zijn weggegooid. Ondanks diverse getuigenverklaringen en uitspraken die in een besloten bijeenkomst afgelopen week zijn gedaan, ontkent de WUR het bestaan van die data nog steeds. Dat blijkt uit een brief die de WUR vandaag verzond aan Mesdagfonds voorzitter Jan Cees Vogelaar; de woordvoerder van het Bestuur van Wageningen UR zond een afschrijft aan de redactie. De bedoelde data lijken niettemin nog te zijn gebruikt in een publicatie van een Wageningse onderzoeker uit 2016. De WUR stelt echter dat alle onbewerkte data uit de periode 1997-2010 zijn verdwenen. De universiteit zegt alleen nog te beschikken over bewerkte cijfers. Dat is een moeilijk te volgen argument omdat wetenschappelijke analyses op basis van gegevens die vanuit vooronderstellingen zijn opgebouwd weinig tot geen feitelijke waarde hebben. Wetenschap behoort immers geen fantasie te zijn. Van het Mesdagfonds ontvingen we in reactie op de jongste ontwikkelingen in het omstreden ammoniakdossier onderstaand persbericht.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden wur , wetenschap , ammoniakbeleid , tweede kamer en mesdagfonds geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!