Rabobank sluit zich aan bij JoinData

Rabobank sluit zich aan bij JoinData, het samenwerkingsverband waarin verschillende organisaties en bedrijven via een dataplatform het delen, hergebruiken en combineren van agrarische data voor de agrarische sector mogelijk maken.

Volgens de Rabobank past het aansluiten bij JoinData bij de missie van de Rabobank om een substantiële bijdrage te leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en de oplossing van het voedselvraagstuk in de wereld. ‘In de agrarische sector is het tijdperk aangebroken waarin big data de sleutel is voor innovaties en groei. Het slim koppelen van data bepaalt in toenemende mate het succes van een agrarische onderneming’, stelt Ruud Huirne, directeur Food & Agri.

JoinData biedt agrariërs, dataleveranciers en applicatiebouwers toegang tot een betrouwbare infrastructuur voor financiële en technische data van agrarische ondernemingen. De data, die bijvoorbeeld afkomstig zijn van sensoren, blijven altijd eigendom van agrariërs. Zij kunnen zelf besluiten met welke andere partijen hun data gedeeld mogen worden.

In het initiatief, dat oorspronkelijk werd opgericht als Smart Dairy Farming, participeren ook FrieslandCampina, CRV, Agrifirm, LTO Nederland, EDI-Circle en de akkerbouwcoöperaties Cosun en Avebe.
veeteelt.nl/economie/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

producent
Ik mis de belastingdienst, KPN/Vodafone en de NVWA nog in dit samenwerkingsverband, kunnen ze tegen betaling alle data van/voor ons koppelen. Hoeven we alleen maar op de appjes te wachten om te weten wat we moeten gaan doen.
robotmelker
Hoppa... de datakabel uit mijn pc. Veelste spannend allemaal die koppelingen
+3
dewittemotor
Al die data gaan zich binnenkort keihard tegen de boer keren. Wij gaan slaaf worden van ons eigen data.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0