Kamer bezorgd over torenhoge ict-kosten NVWA: 'Bizarre overschrijding'

In de Tweede Kamer is bezorgd gereageerd op de forse overschrijding van de ict-kosten bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De vernieuwing kost 59 miljoen euro meer dan begroot. 'Een bizarre overschrijding', meent CDA-Kamerlid Jaco Geurts.

De aanpak van de ict bij de NVWA was oorspronkelijk gepland op 36 miljoen, maar komt nu uit op 95 miljoen. Het project duurt ook bijna twee jaar langer dan gepland. Verder meldde minister Carola Schouten (Landbouw) dat er ook nog 'organisatorische risico's bij de NVWA zijn ter hoogte van 22 miljoen. ,,Er is veel te optimistisch geraamd", aldus Schouten, die zegt 'verbijsterd' te zijn over de getallen.

Meer: ad.nl/politiek/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

+3
Grasbaal
Als boeren hun bedrijven runnen net zoals de NVWA doet dan zullen er weinig overblijven... Het is wat anders als je onbeperkt van "de grote hoop" kunt pakken. Heel mooi al die slimme software straks die alles kan koppelen en automatisch controleren..
+1
familie pelle
Problemen inschatten is niet het sterkste punt van de nvwa.....😂
+2
cjw73
Niks bijzonders. Alles wat de overheid begroot kost gemiddeld 2.5 keer zoveel.
+4
kanniewaarzijn
@cjw73 Hoe meer "hoogopgeleiden" in dit land, hoe minder kennis. Vroeger konden mensen rekenen/zelf denken. Tegenwoordig zitten ze achter de computer; iets intoetsen kunnen ze immers allemaal!
+4
Tinus
@kanniewaarzijn Het is meer dat hoogopgeleid zijn niets zegt over je prestaties als werknemer. De wereld vraagt om competente mensen die gepassioneerd met hun vak bezig zijn en die zijn er werkelijk overal te weinig.
+1
grös
Quote Reactie van @Tinus:
hoogopgeleid

Je bedoelt, THEORETISCH opgeleid. Er is een hevig tekort aan mensen die met hen handen kunnen werken, PRAKTISCH opgeleide mensen.
Jannus
Quote Reactie van @Tinus:
hoogopgeleid zijn niets zegt over je prestaties als werknemer

Hier in de buurt zijn ze een aantal jaren geleden met een weg bezig geweest die omgelegd moest worden,ingenieurs bureau erbij met net afgestudeerde juppies die de zaak uit moesten zetten en uitmeten....je raad het al,de getallen klopten van geen kant en de weg is 2 maal vergraven en verlegd en toen was het nog niet goed en terwijl het hele gebeuren opnieuw moest kwam er een oudere shovelmachinist die een zieke overspannen chauffeur moest vervangen,sloeg het gade en knikte instemmend met de opdrachten in van de juppss en begon te schuiven naar eigen inzicht (bleek achteraf) en het werd een project volgens het boekje vertelde de werkvoorbereider en de oud man stond er glimlachend bij eb vroeg om eens rond te gaan met het hele GPS circus en calculator papierplannen.......de rest mag u raden

Sterk verhaal?? nee werkelijk gebeurt
cs-agrar
Quote Reactie van @Jannus:
hele GPS circus

Bij storing staan ze allemaal de kraan te poetsen, op oog redden ze niet meer
+1
Koeien boertje
@cjw73 haha ik ga ook wel eens naar de Smit en denk voor 500€ klaar te zijn, verdubbeld ook wel vaak.
Maar welke projecten blijven binnen budget en tijd? Alleen die uit eigen zak betaald worden, het interesseert die lui echt niets en om half 4 gaat de deur vanmiddag weer lekker dicht. Goed weekend
+1
j h p
Ik denk meteen FRAUDE, allemaal FRAUDE.
Blokkeren en op slot.
pieta
@j h p juist. Gebouw op slot en dat volk er in laten zitten. 😁
+1
friesboertje
Gewoon begrotingsfraude! KEIhard aanpakken dit tuig!
gerrie-hul
@friesboertje er zullen denk ik weinig koppen vallen Houden mekaar de hand wel boven de kop
pietjepuk
Dat zien jullie allemaal verkeerd. Het is niet de schuld van de nvwa maar het komt door de boeren. Door de grote fraude met vaarzen hebben ze meer kosten moeten maken. Zo zal het wel weer uitgelegd worden. 😒
+2
de hoef
@pietjepuk dat geld halen ze wel bij de boeren hoor zit daar niet overin
pietjepuk
@de hoef ja daar ben ik ook niets bang voor.
hoefje
Ja en let op we gaan weer betalen is het niet rechts om dan wel links om, beleid maken kunnen ze niet maar hier zijn ze goed in hoor.
+1
wally
Hallo #calon
we hebben je alleen gehoord toen het over IenR ging. wij waren echt fout en moesten hard aangepakt.

Je hebt je kans gehad toen v-focus de foute ammoniakmeetpalen aan het licht bracht. Je had hier de overheid op dezelfde manier kunnen toespreken als je ons doet

nu heb je weer de kans met deze budgetoverschrijding die echt ongehoord is

Volgens mij krijg je je salaris van de boeren in Nederland, als je op zulke misstanden van de overheid niet reageert en het opneemt voor de boeren zullen er steeds minder zijn die willen bijdragen aan jouw salaris
Todi
@wally Hoge pieten[honden] bijten elkaar niet.
klant
@wally tis een pot nat
+1
nieuwoord
Ooit in een project groep water gezeten met het waterschap en overheden. Het plan schrijven werd minimaal uitbesteed aan een ingenieursbureau. Later werd al het extra's gefactureerd, zelfs een extra kaart of aanpassing in de tekst. Uurtje FACTUUR. En er was altijd weer een potje om het te betalen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!