Melk van je voorkeur in de super: Floortje 30, Noortje 16 en Geertje 64 krijgen eigen flessen

Wie graag wil weten welke koe voor zijn dagelijkse glaasje melk zorgt, heeft geluk. Melkveehouder Matthijs Baan uit Molenaarsgraaf bedacht het concept 'Elke Melk', waardoor op zijn melkflessen vanaf november te zien is welke individuele koe de melk voor jouw fles heeft geleverd.
 Melk van je voorkeur in de super: Floortje 30, Noortje 16 en Geertje 64 krijgen eigen flessen (ad.nl)

Wie graag wil weten welke koe voor zijn dagelijkse glaasje melk zorgt, heeft geluk. Melkveehouder Matthijs Baan uit Molenaarsgraaf bedacht het concept 'Elke Melk', waardoor op zijn melkflessen vanaf november te zien is welke individuele koe de melk voor jouw fles heeft geleverd.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
dewittemotor
RFC gaat de komende jaren de markt voor consumptiezuivel/kaas compleet verliezen in Nederland aan streekprodukten/ producten rechtstreeks van de boerderij. Daar gaan de supers komende jaren vol op in zetten. Zie o.a. ook interessant artikel op Vilt.be .
Alleen voor de margeloze/ merkloze produkten zijn ze nog goed genoeg, Maar dat zien die sufferds in Amersfoort nu nog niet in
+2
Harry K
@dewittemotor Nee, de sufferds zitten niet in Amersfoort, maar in de stal.
Jullie leden hebben immers de mensen naar voren geschoven welke uiteindelijk gewoon meelullen met het bestuur. Taak van bestuur is nu om zo veel mogelijk te verdienen als bedrijf (en graag ook als persoon: koppeling aanwezig tussen hun salaris en de bedrijfswinst?). Dat dit het snelste gaat door de Nederlandse activiteiten af te stoten wordt door de statuten niet meer belemmerd.
Als leden zitten jullie nou in een spagaat: Lid blijven om de consistent goede melkprijs, maar dan wel alles moeten pikken wat je door de coöperatie wordt opgedragen. Maar dat zal dus nog veel meer wegpest-regelgeving worden.

Correct me when i am wrong.
dwers
@Harry K daar heb je groot gelijk in , je zag het ook met de grupstalverbod.
Geen tegenspraak want die boeren zitten niet in de ledenraad, wat is het volgende stallen uit de jaren zeventig/ tachtig exit.
Kortom we gaan naar een saai landschap met hier en daar een grote stal , ooh ja de koeien mogen nog net even een frisse neus halen op een klein weidtje achter de stal.
Farma_boerke
@dwers kijk even verder, NZO heeft grupstalverbod nog nergens opgenomen. Als proefballon is het alleen door RFC opgepikt en uitgevoerd. Politiek ziet geen heil in verbod en NZO heeft het uiteindelijk aan leden overgelaten om te implementeren. maw je zit bij verkeerde fabriek......
dewittemotor
@Harry K Ik ben het wel met je eens. Maar die invloed op onze ledenraad is slechts een fictieve.

Die potentiele ledenraadsleden worden eerst zorgvuldig gescreend, dan mogen we er als klapvee op stemmen, immers keuze is er niet. Vervolgens worden ze gebrainwashed door de RFC doctrine en knikken ze op alles ja.
Harry K
@dewittemotor Het is voor alle melkveehouders in Nederland beter om dit geconstateerde probleem te tackelen.
Iemand ideeën?
+2
weurding
Lekker...... melk van 1 koe... geertje 64 zal een dag een celgetal verhoging hebben .... 😉
+1
buorman
@weurding

Consument gaat ook ieder jaar 6 wkn droog en na enkele lactatie's naar de slager 😃
+1
weurding
@buorman ramadan?
buorman
@weurding
Die 6 week droogstand zou kunnen, maar na afloop suikerfeest of slachtfeest is nog wel een verschilletje
Koeien boertje
In elk plaatsje de oude Melkfabriek weer met 6 melkstromen op gang helpen.
Paar zonnepanelen op het dak en je hebt er weer een duurzame fabriek bij 🤣😂
+1
George
Net of de consument zit te wachten dat hij vandaag melk van Koenummer 38 of van koenummer 121 heeft. Wat een doorgeslagen waanzin.
Teunis D
@George Ik denk dat je verbaasd zult zijn over het aantal mensen die dat leuk vindt en ervoor wil betalen. Zeker als ze Geertje 63 ook nog kunnen zien wandelen in de stal of weiland door de code op het pak te scannen.
+1
Piet1960
Ik vind 't een knap staaltje marketing. Je hebt niet zomaar ingang in de schappen van AH. Deze man is niet dom, doet er een behoorlijke investering voor waar Brussel een flink bedrag aan meebetaald. Mocht het op termijn geen stand houden, heeft hij nog wel een plan B. Het verhaal hierachter bepaald 't succes, en dat heeft ie.
+1
George
Ik ben toch altijd zo benieuwd naar die plannen B van iedereen. Ik heb helemaal geen plan en doe gewoon mijn ding en verdien ook gewoon de kost.
buorman
Gemiddelde consument is een vlakke/laffe smaak gewend die evt word aangepast met kruiden en specerijen enz.
Heel veel mensen kijken ook vreemd op als je ze een stuk wild laat proeven, dat smaakt volgens hun heel sterk.
Ja dat is idd heel wat anders dan een kipfile of hamlap uit de gangbare houderij.
Zal met melk net zo zijn, volvette melk van Bertha is wel even wat anders dan de gestandaardiseerde melk die men gewent is
Jansky
Nog meer melkstromen= nog meer CO2 uitstoot. Alles voor het plaatje en de beleving van de consument
Teunis D
Ik vind het logistiek best knap werk om de melk van elke individuele koe in te zamelen en apart te verwerken. Matthijs, succes met dit nieuwe concept!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!