Biologische melkveehouders willen hoger melkprijs afdwingen met A2-melk

De biologische melkveehouders Henk Aa, Jan van Dorp en Ko van Twillert willen via de afzet van A2-zuivel een hogere melkprijs bedingen. Ze hebben daarvoor een vennootschap opgericht om A2-babyvoeding op de markt te brengen. De veehouders hebben al gesprekken met enkele zuivelondernemingen gevoerd en de vraag gekregen of ze op jaarbasis 30 miljoen kilo A2-melk kunnen leveren. Doel is het realiseren van een 15 cent hogere melkprijs. Daarvan gaat 10 cent naar de melkveehouder en 5 cent zal worden gebruikt in de organisatie voor promotie en onderzoek.

Deel dit topic

Reacties

Dre van Helmond
Bij een goed product hoef je geen prijs af te dwingen.Die verdien je .
van Ittersum
Het komt, het ziet en het gaat.

Natuurlijk goede initiatieven, stilstand is achteruitgang. Nadeel is dat de basis zo dun is dat je altijd alert moet zijn en altijd een stap extra moet zetten. Waddenzeemelk, gruttomelk, Vlog enz. De consument bepaald uiteindelijk en die is nogal trendy gevoelig . Vandaag bejubelt, morgen vergeten. De keuze is reuze en dat heeft zijn voordelen maar ook zijn nadelen

Evengoed: veel succes 👍
Koeien boertje
Van de bovengenoemde namen heeft er volgens mij nog geen één ooit een koe gemolken
m uut m
@Koeien boertje
Laat zij de melk maar verkopen dan melk ik de koeien wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's promotie , melkprijs , veehouders , melkveehouders en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0