CBb: geen extra fosfaatrechten voor melkveehouders

Melkveehouders krijgen vooruitlopend op de bodemprocedure niet meer fosfaatrechten toegekend. Volgens advocaat Jacolien Kroon betekent dit een drama voor de betrokken veehouders.

Melkveehouders krijgen niet meer fosfaatrechten toegekend, vooruitlopend op de bodemprocedure. Tot dat oordeel komt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) donderdag in een vijftal uitspraken (1, 2, 3, 4 en 5).

Deel dit topic

Reacties

vremanfarm
Zoals verwacht
vremanfarm
@vremanfarm christo kan de champagne weer in de koeler zetten
+1
verbi
Niks aan de hand is maar een bodemprocedure die rechten gaan er komen uiteindelijk via een gerechtelijke uitspraak.(Hoop ik)
+5
vremanfarm
@verbi zo ja vervalt de korting voor iedereen
overstekend wild
@vremanfarm en de derogatie over 2 jaar waarschijnlijk ook wel
+2
slagroomvla
Met het advies van deze advocaat ga je linksom of rechtsom totaal de vernieling in! dwz; of torenhoge boetes, of je helemaal arm procederen! Natuurlijk ziet ze altijd goede mogelijkheden....
verbi
@slagroomvla Ga helemaal niet de vernieling in de rechtsbijstand verzekering vergoed alles dus dat zie je helemaal verkeerd. Heb op eigen kosten alleen een paar scenarieos door moeten laten tellen kost 2000 euro dus gaat nergens over.Maar ik hoop dat weinig boeren bezwaar maken worden onze kansen alleen maar groter van.
+4
jg
@verbi Uiteraard gaat iedereen bij kans op succes bezwaar maken . Ook de 8,3 -gedupeerden.
vaak
@verbi Als ze geen redelijke kans zien dan doen ze niet mee.
Heb het meegemaakt in een zaak ivm asbest. Toen zelf een advocaat genomen en de zaak gewonnen maar mocht zelf de advocaat afrekenen.
Ik had rb voorgesteld om hun kosten te betalen als ik de zaak zou verliezen maar ze deden niet mee.
slagroomvla
@verbi Waarom zouden jou kansen groter worden bij weinig bezwaren? Denk je dat ze medelijden met je hebben?
nederlandse boer
Begrijp niet waar ze zo moeilijk over doen bij RVO/CBB. Ken gewoon die rechten toe en wil gewoon de realiteit onder ogen zien.

Welke realiteit?

REALITEIT 1
1. Over 2 jaar is de derogatie weg en dan kan het fosfaatrechtensysteem weer in de prullenbak. Vergeet nooit dat het hele circus er alleen maar is om de derogatie te behouden!!

REALITEIT 2
2. Iedere transactie geeft 10% afroming. Met deze 10% kan eenvoudigweg deze toekenning ingevuld worden zij het niet volledig in dit lopende jaar 2018, dan wel in 2019.

Wat een gedoe over niks. Gewoon toekennen en weer verder gaan met zinvolle dingen.
+1
Frits1
@nederlandse boer fosfaat rechten blijven in lengte van dagen. Nederland wil geen meer koeien en zo heeft de politiek een mooi stuur. Ook zonder derogatie.
+1
nederlandse boer
Quote Reactie van @Frits1:
Nederland wil geen meer koeien
.

Met je bovenstaande uitspraak ben ik het ONEENS. Niet 'Nederland' maar een handjevol linkse groene activisten willen geen meer koeien. Dat verrotte clubje die milieudata manipuleert (zie Vredepeel) en die met hersenspoeling probeert de maatschappij 'om' te krijgen moet met naam een toenaam ontmaskerd worden zodat helder is voor een ieder over wie we het nu hebben. 'Nederland' is juist positief over de melkveehouderij zo verneem ik van vele reacties om mij als melkveehouder heen. Reacties van vogels van allerlei pluimage.

Deze week is dat verrotte clubje geslonken met 1 daar er iemand uit dat politieke clubje gestapt is die al 2 jaar lang een buitenechtelijke relatie krampachtig probeerde te verzwijgen. Over integeriteit gesproken............

Met modder gooien? Ja, bewust ja. Wij laten het niet gebeuren dat ons familiebedrijf wordt afgebroken en niet kan worden voortgezet door dit soort onzin van een handjevol mensen.
Brutus64
@nederlandse boer Grashof is opgestapt, maar ze trekken zo een nieuw blik open en bij Maurice staat GroenLinks al op 19 zetels, 2e partij van Nederland.
wotan2
@Brutus64 gelukkig heeft die Hondt de ballen verstand.
Noordoost
@nederlandse boer vergeet rfc ook niet !!
m uut m
@nederlandse boer
Er is simpel weg te veel vee in nederland om de mest netjes te kunnen plaatsen.
Daarom is de eenvoudigste oplossing minder vee.
nederlandse boer
@m uut m Onzin natuurlijk. Waarom zou je kaas wel kunnen exporteren en gedroogde pluimveemestkorrels niet?
MARTIJN G
@nederlandse boer Als er alleen maar minder, minder, minder mest op mag krijg je vanzelf een overschot. 20 kg P meer per hectare en het probleem verdamp vanzelf.
m uut m
@MARTIJN G
Het mestbeleid is niet ontstaan omdat wij boeren het zo netjes deden.
Er is veel verbeterd in 35 jaar.
Alleen het massale opstallen vind ik geen vooruitgang.
MARTIJN G
@m uut m verbeterd en doorgeslagen
m uut m
@nederlandse boer
Omdat het niet alleen om mest gaat maar voornamelijk om de overige emmissies die het mest overschot met zich meebrengt.

Daarom blijft het de simpelste oplossing om niet meer mest in Nederland te produceren dan dat we ook in Nederland kunnen plaatsen.
Coen
@m uut m , te veel "intensief gehouden" vee 😞
het publiek en de politiek hebben gelukkig niets tegen aangehouden vee waarvan het voer zelf of in de naaste omgeving wordt geteeld 😄
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Coen:
de politiek hebben gelukkig niets tegen aangehouden vee waarvan het voer zelf of in de naaste omgeving wordt geteeld

Wat??? Is het erdoor? Hoef je geen rechten te kopen als je zelfvoorzienend bent voor ruwvoer?
George
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Wat??? Is het erdoor?

Voor jou nog niet Jack , je moet ook nog fabrieksquotum hebben.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cbb , bedrijfsleven , veehouders , melkveehouders en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0