Nieuws beïnvloedt fosfaatrechtenprijs twee kanten op

De aankondiging van een fabrieksquotum bij FrieslandCampina zorgde voor een kleine, tijdelijke prijsdaling van de fosfaatrechten. De recente bekendmaking van de minimale knelgevallenregeling deed de prijs juist flink stijgen, waarna het aanbod tijdelijk compleet wegviel. „Het is moeilijk om voorspellingen voor de marktprijzen voor rechten in de toekomst te doen”, zegt Arjo Van Veldhoven van Agrifirm Exlan. „Zeker voor iets nieuws als fosfaatrechten.”

Toch doet Van Veldhoven een voorzichtige voorspelling voor de rest van het jaar: „Er zitten nog veel melkveehouders boven hun beschikking, dus een enorme prijsval verwacht ik niet. Maar veel meer dan de huidige prijzen gaan melkveehouders voor de rechten denk ik ook niet betalen. Als er niets geks gebeurt, verwacht ik dan ook dat de prijs zal stabiliseren rond het huidige niveau.”

Meer: melkvee.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+8
sil
Het is droog met kans op een bui.....................weer eentje met veel wijsheid. Moet bij de Rabo gaan solliciteren.
grondlozeboer
@sil net piet paulusma 🙈
+3
dwers
Ja we hebben van zo'n fantast ook al eens een datum gekregen dat de wereld zou vergaan.
Ik snel mijn geld opmaken, en wat denk je ....ging het niet door.
van Ittersum
@dwers dat kwam weer omdat je geen feessie voor ons allen had georganiseerd. daarom krijg je een tweede kans...daarna vergaat de wereld!
+1
dwers
@van Ittersum heb liever nog niet dat de wereld vergaat, we willen allemaal wel naar de hemel , maar het liefst zo laat mogelijk.
Flinstone
Het volgende bericht is dat de VVO gaat stijgen!
Staat op BB en het eind van het liedje is dat ze rond Sinterklaas bijna voor noppes zijn!
Zo langzamerhand zijn er per boer wel een (nep) journalist aan het werk😂😂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN