Vion wil vooral vlees van afgevoerde melkkoeien tot waarde brengen

Vion richt zich als leverancier van rundvlees met name op het tot waarde brengen van het vlees van afgevoerde melkkoeien en niet op het afzetten van vlees van zuivere vleesveerassen. Dat zegt Gerrit Wolff, directeur operations beef bij Vion. Volgens Wolff is er een goede markt voor Holstein Friesian-koeien met een geslacht gewicht tussen 300 en 360 kilo en een classificatie R of hoger scoren. Dit vlees weet Vion als ‘premium selected quality’ af te zetten onder meer in Frankrijk. Vion slacht in Nederland en Duitsland wekelijks circa 17.000 koeien. Wanneer hier het het beste vlees uit wordt gesorteerd is concurrentie met Iers vlees prima mogelijk, aldus Wolff.

Deel dit topic

Reacties

+3
pietjepuk
Melkkoeien en klasse r ????? kom meestal met pijn en moeite aan o rond
+1
m uut m
@pietjepuk
Mais voeren was toch zo goed volgens jou en dan kun je de koeien nog niet eens O rond krijgen.
Dat lukt mij zelfs met 100% gras gevoerde jerseys. Ze zijn alleen niet zwaarder dan 235 kg geslacht gewicht.
Frans1
@m uut m wat brengt dat per kg op bij dat gewicht dan? Hier gaan ze meestal zo uit de melkerij weg,halen de meesten de 300 kg niet,meestal p-klasse
m uut m
@Frans1
3 euro
Frans1
@m uut m nog heel redelijk bij dat gewicht.beurde hier voor de laatste 2.60 woog 256 kg p rond 2 rond.
+1
buorman
@Frans1
Hoeveel kg bot lever jij bij 265 aan de haak, en hoeveel m uut m bij 235 aan de haak?
+1
Erco
@Frans1 je moet ze ook niet met 20 liter weg doen dan 😉 je kan geen twee ruggen uit een varken snjjden.... hier meestal wel O koeien. Twee weken terug een van 339, 3,40 de kilo, een P koe van 397, 3,50 de kilo en deze week een O koe van 361 kilo prijs nog onbekend
+1
Frans1
@Erco dat is het verhaal ook natuurlijk.
+3
MARTIJN G
Is met Fleckvieh geen probleem😉
+4
pieta
@MARTIJN G Inkopper: dat zijn geen melkkoeien. 😁
+1
MARTIJN G
@pieta Oké, met gemiddeld 9800 per koe ben ik een prutser🤪
+1
cjw73
@MARTIJN G 👍 dan heb jij het beter in de vingers dan ik. Heb ooit 1 flecky gehad die daar aan toe kwam en de rest zat dichterbij de 6800 dan de 9800 waar de zwarte bij mij ook ongeveer zitten.
+1
pieta
@cjw73 Je hebt altijd baas boven baas. Bij mij deden ze het ook niet.
zoiseraltijdwat
@cjw73 meestal word bij het experimenteren het ondereind alleen gebruikt en dan zal het wel tegenvallen ja. Wij doen al 10 jaar aan 3 weg kruising en sindsdien van 7500 naar bijna 10000 liter. Slacht koeien brengen nu ook een 1000 euro op.
pieta
@zoiseraltijdwat Ik heb voor de voet weg er mee geïnsemineerd. Maar hier doen de HF het te goed om het Flv beter te laten doen.
+1
cjw73
@zoiseraltijdwat ik heb ze toen doelbewust op mijn goeie koeien gebruikt waar ik normaal ook de kalveren van aan hou. En niet op het ondereind want daar wil ik sowieso geen kalveren van aan houden.
MARTIJN G
Voor de liefhebbers van Crossies: fleckviehstamboek.nl/fleckviehdag-2018/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , gewicht , frankrijk , koeien , vlees , vion , melkkoeien , holstein , rundvlees en slacht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0