‘Slachtkoe in het Noorden van slechtere kwaliteit dan in het Zuiden’
Noordelijke slachterijen krijgen een slechtere kwaliteit koeien aangevoerd dan zuidelijke slachterijen, zo concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's koeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Kan bij een gras rantsoen nooit lang goed gaan.
De kop van, en het artikel komen niet overeen
Het artikel beoogt te gaan over het feit dat er in de nieuwe slachterij bovengemiddeld veel dieren worden afgekeurd.
Maar dat is heel iets anders dan kwaliteit in de zin van 1e, 2e of 3e kwaliteit.
Een magere worstkoe [P] kan gewoon kwalitatief goed zijn en voor consumptie geschikt, terwijl een rijpe R wel ongeschikt voor consumptie kan zijn en derhalve word afgekeurd.
Dat er in het noorden een andere classificatie vee word aangeboden voor de slacht is niet zo vreemd, hier veelal uitstoot HF koeien uit de mv houderij die veelal ook nog eens gras gevoerd zijn.
Zuidelijker zul je meer vleesvee, mrij achtige dieren en goeddeels maisgevoerde koeien aan de haak krijgen.
Daarbij kun je vanuit het zuiden van het land alle kanten op met je vee, hier in het noorden is dat iets minder gemakkelijk, op de Waddeneilanden zullen niet veel geslacht worden