Huilende boeren op tv: hoe lang nog?

Het is weer....de spijker op zijn kop van journaliste Angela de Jong

Nu heb ik er toch al heel wat seizoenen Boer zoekt Vrouw op zitten, maar ik heb nog nooit zoveel huilende boeren op tv gezien als de afgelopen weken. In Onze Boerderij van Yvon Jaspers zijn het de zwabberende mestregels van de overheid die bekende melkveehouders als Agnes en Frans tot aan de rand duwen. In 2Doc van maandagavond kwam het gevaar uit eigen stal: de melkrobots. En de bedrijven die ze aan de boeren verkopen, niet te vergeten.....

..........Het stemt niet vrolijk, al die inkijkjes in het dagelijkse geworstel van onze boeren. En al ploegt de boer stug door, als kijker vraag je vertwijfeld af hoe lang het nog duurt voor het begrip ‘melkveehouder’ net zo nostalgisch klinkt als de zin ‘langs het tuinpad van mijn vader’.

Deel dit topic

Reacties

+2
labella
Het is eerder over en uit dan menigeen nu denkt!
+2
Jansky
Het zijn idd moeilijke tijden voor de melkveehouders. Veel veranderende regelgeving en onzekerheden. Fosfaatrechten, FC die een eigen quotering creëert. Kritische banken en niet te vergeten de toenemende bemoeienis van burgers over dierenwelzijn enz. Gelukkig is de melkprijs nog redelijk stabiel.
Ik denk dat het ook komt dat boeren nu vaker de media opzoeken dan voorheen. Het is goed dat ze het laten zien.
+1
Frans1
@Jansky waarom zijn de p rechten dan zo duur
Jansky
@Frans1 Moeilijk te zeggen. Prijs is vraag en aanbod. Weinig aanbod en toch vraag naar een paar rechten voor dat kleine beetje extra ruimte. Daarbij komt dat niet iedereen aan FC levert en evt wel doorgroeit.
verbi
@Frans1 Dat noemen wij nu makelaars, de zaak opjutten maar er wordt zeer weing gekocht.En die koopt moet maar eens een nieuw rekenmachine kopen..............
Jansky
@verbi Klopt idd wel, denk idd ook dat de handelaren meer belangstelling voelen en de prijzen laten stijgen.
+1
Coen
@Jansky , richting 4-de kwartaal 2018 kunnen er nog veel prijsstijgingen gaan komen, het is geen Superheffing die kan worden 'afgekocht'.
sjoerd de melker
Vlgd wk boer bertie die hoeft niet te huilen. 2017 was misschien beetje minder maar in 15 en 16 hebben ze in de (st)akkerbouw geld zat verdiend
+4
weurding
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
geld zat verdiend

en zo hoort het ook!
groeier
@weurding
Komt nu ook met de melk wel goed.
+1
diezel
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
Vlgd wk boer bertie die hoeft niet te huilen

Roep maar niet te hard. Vorige week een "rondje Zeeland" gedaan. Wat stond daar toch een water op de gezaaide akkers. 😞
weurding
Quote Reactie van @diezel:
Wat stond daar toch een water op de gezaaide akkers.

tja, dan is er wel gehuild 😉
de Thijs
@weurding Ik hoorde al eens van een aardappelboer hier uit de buurt..een jaar zonder problemen, dat is pas een probleem
weurding
@de Thijs voor de afzet... 😬
melluk
@sjoerd de melker akkerbouw zit zowiezo nogal wat meer kapitaal dan bij melkveehouders
+1
Loisevera
Ik snap de boer van de "mysterie van de melkrobot" documentaire heel goed. Alles waarvoor je zo hard hebt gewerkt gaat langzaam naar de knoppen. En de verstegenwoordigers maar zeggen dat de schuld van de boer is. En dan niet te vergeten wat dit alles met de boer zelf doet. Ik heb het helaas allemaal van dichtbij zien gebeuren. En geen mens die je wil helpen
+2
Subsidievreter
30 jaar superheffing heeft de weerbaarheid van t geestelijke vermogen van de melkveehouder geen goed gedaan. Dan denk je dat krijgen i.p.v. verdienen heel normaal is.
pietjepuk
Quote Reactie van @Subsidievreter:
Dan denk je dat krijgen i.p.v. verdienen heel normaal is.

aldus subsidievreter 👍 👍

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tÜv , boerderij , overheid , melkveehouders , boer en vrouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0