FrieslandCampina remt verkoop melkveebedrijf

De plannen van FrieslandCampina lijken als een rem te functioneren op de verkoop van melkveebedrijven. Iets wat op de achtergrond ook meespeelt, zijn de fosfaatrechten. Het betekent echter niet dat er helemaal geen bedrijven verkocht worden. Daarnaast blijft grasland gewild.

 FrieslandCampina remt verkoop melkveebedrijf (boerenbusiness.nl)

De plannen van FrieslandCampina lijken als een rem te functioneren op de verkoop van melkveebedrijven. Iets wat op de achtergrond ook meespeelt, zijn de fosfaatrechten. Het betekent echter niet dat er helemaal geen bedrijven verkocht worden. Daarnaast blijft grasland gewild.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Flinstone
Volgens mij is dit artikel volledig uit de duim gezogen net als meerdere atikelen van BB!
De nieuwe regels van RFC gaan pas in 2019 in en 80 % van de kopers zijn RFC boeren en die leveren nu toch ook melk!
+4
brabo
@Flinstone
ik denk dat ik mijn boerderij als niet RFC -lid maar ga verkopen. Waarschijnlijk zijn er nog wel RFC boeren te vinden die lekker door willen knallen bij mijn melkafnemer. 😄
van Ittersum
@brabo denken is de stoute wens van de gedachte?
brabo
@van Ittersum
Verkoop zal er toch een keer van moeten komen als je geen opvolging hebt, en dan is dit moment misschien wel beter dan nog 5 - 10 jaar door doen.
kaas
Deze verkoop blijft zolang stagneren tot dat rfc zekerheid geeft over hun plannen . stel je koop buurmans bedrijf met 40 ha grond en fosfaatrechten en de liters melk die er het afgelopen jaar is geleverd op het aan te kopen bedrijf zo het nu is mag je geen liter meer leveren van rfc als je dat bedrijf er bij koop en daar om worden er nu weinig bedrijven verkocht , tot dat rfc zekerheid geeft over wat er mag als je buurmans bedrijf er bij koopt .
+3
robbies
Quote Reactie van @kaas:
40 ha grond en fosfaatrechten

Ik moet de eerste nog tegenkomen die ff 40 ha land en fosfaatrechten bijkoopt. Als je dat rendabel weet te rekenen, is er nog volop kans voor starters. Heb je het geld liggen, dan zou ik vooral niet bijkopen en lekker doormelken met het boeltje dat je nu hebt. Heb je ook niets te klagen
+1
dewittemotor
@robbies idd, als je dat geld al hebt liggen en je geeft dat uit aan meer koeien ben je een complete gek. effe ca. 3 miljoen neertellen om nog 20 uur meer per week te mogen werken voor 0 euro per uur.
putjesschepper
@robbies en als er 3 zonen op je schouder tikken die boer willen worden?
+1
robbies
@putjesschepper Als je als boer nog 40 ha land en fosfaatrechten kunt bijkopen, dan kunnen ze ook met 3en thuis blijven op de ouwe stee. dan wordt er nog meer dan zat verdiend.
Flinstone
@robbies met zn drieën thuis?? Twee is al vragen om ellende en dan drie!
+1
putjesschepper
@robbies drie kapteinen op 1 schip is moeilijk.als het financieel kan is het veel beter om te splitsen.
pieta
@putjesschepper Dan wens je ze succes met het zoeken van kansen en probeer je ze te helpen.
cs-agrar
Quote Reactie van @putjesschepper :
en als er 3 zonen op je schouder tikken die boer willen worden

Dan moet die 20uur á 0Euro/uur nog verdeeld worden door 4 🙈
kaas
Ze zijn er wel die dat doen maar ook is het 20 ha je hebt niet de zekerheid dat je extra liters mag leveren ja voor 10 cent de liter minder
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden verkoop , rem , grasland , frieslandcampina , melkveebedrijven , melkveebedrijf en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!