Vertegenwoordigers/mapmannen/andersoortige parasiterende figuren

Jullie herkennen het vast, komt een vreemde auto het erf op rijden, loopt eens een stal in, een schuur en nog een stal voordat hij jou gevonden heeft en blijkt weer iemand te zijn welke, buiten je vaste leveranciers om, vindt dat je zijn produkt of dienst moet afnemen.
Dat laatste is op zich niet zo'n probleem, maar het eerste begin ik me behoorlijk aan te ergeren, overal maar naar binnen wandelen alsof ze thuis zijn.
Hoe gaan jullie hier mee om

Deel dit topic

Reacties

+2
Rob07
Netjes en beleefd, want er niets zo moeilijk/lastig als koude aquisitie.
+1
jan.1
Hebben we hond voor.
+1
robbies
Ik stuur ze altijd weg met de mededeling dat iedereen welkom is, vermits ze vooraf netjes bellen. Staat een bordje op de gevel dat bezoek zonder afspraak niet gewenst is. Natuurlijk wel netjes met mijn telefoonnummer erbij. Je moet ze namelijk wel de kans geven.
+1
Wilbert
@robbies ik maak er een sport van om ze zo snel mogelijk weg te hebben, geen afspraak is geen voorbereiding is een ontzettend slecht begin van een zakelijke relatie.
+7
dwers
Niet veel last van ,voordeel klein bedrijf voor hun niet interessant.
+1
grös
@dwers
Hier net zo, buurman heeft 3x zoveel koeien, en ook 3x zoveel volk op het erf. Heb zelfs wel eens op beurs mijn adres doorgegeven aan voerleverancier, maar is heus nooit iemand langs gekomen.
+1
grondlozeboer
@grös van de Heus? ,😉
+4
j h p
Zeggen dat het geld op is werkt ook wel.
Grensboertje
@j h p Werkt hier ook goed, wordt platgelopen hier verschrikkelijk. Heb toch geen geld...
+1
labella
Sinds bij ons de hogedrukspuit uit het tanklokaal gestolen is zijn hier altijd alle deuren op slot dus moeten ze wel eerst aanbellen.
moduulbouw
Agrarische bedrijven krijgen nu eenmaal meer bezoek, altijd al geweest aangezien het gaat om producten/investeringen waarvoor je het bedrijf gezien moet hebben. Energie en belabonnementen kan je makkelijk via de telefoon afhandelen. Het verschilt natuurlijk per bedrijf maar zo werken wij bij de MAYO.

Bus of auto zichtbaar op het bedrijf zetten zodat de naam altijd zichtbaar is. Vertegenwoordiger heeft altijd een bedrijfsjas aan. Eerst aanbellen en als niemand open doet naar achter lopen. Niet door de stal, niet bij het vee en altijd bordjes respecteren met bv: bij afwezigheid bel 06-

Als je er dus vanaf wilt kun je het beste een bordje plaatsen. De meeste zullen dat respecteren, en wie het niet doet zou ik van het erf jagen.
Wilbert
@moduulbouw alleen bij agrariërs is het schijnbaar normaal om zo langs te komen. Kun je nergens meer doen in Nederland.
Bel van te voren en maak een afspraak. Jullie zijn ook zo hier eens langsgekomen, sta je al 2-0 achter op anderen. Jullie zijn het ook niet geworden.
moduulbouw
@Wilbert Woon zelf "in het dorp" en energie, telefoon, internet, goede doelen staan nog gewoon elke week voor de deur.

Bij agrarische bedrijven staan meestal de spinnenwebben op de deurbel en is de kans groot dat je even naar achter moet lopen omdat ze bij de kuil zijn. Bedrijfshygiëne en privacy respecteren is belangrijk, bordjes hoort een vertegenwoordiger op te volgen en als het niet uit komt excuseren en vertrekken.

Dat we het niet geworden zijn is geen probleem.
Wilbert
@moduulbouwgetuigt van grote zelfreflectie dat jij jezelf op dezelfde lijn zet met een irritante verkoper van stroom.
In een zakelijke markt maak je gewoon een afspraak, zo niet, dan bekijk het maar.
Elvis
@moduulbouw ja handig hebben ze je nr
+1
weurding
Bordje aan de straat zetten dat je luizen hebt cees.... 😂
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
Bordje aan de straat zetten dat je luizen hebt cees.

Das publiek bekend en werkt dus niet 🤔
Farmer_
@cs-agrar Dobermann.
van Ittersum
Duidelijk je telefoonnummer met "geen vrije toegang, eerst melden" bordje op de oprit en deur. Mochten zij die negeren even tot de orde roepen, en tegenvraag stellen hoe zij dat vinden. En daarna zeggen: "ga heen en vervolg u weg in vrede".

A*****m had pas ook zo iets met twee man komen en zeggen: " wij willen even bij u kalveren kijken" antwoord: nee!
Erco
Hier gelukkig weinig last van.
+1
robotmelker
Kan zijn rotzooi in de brievenbus mikken.... bij interesse bel ik zelf voor een afspraak te maken....
+2
Hier weinig lastvan kort houden ,en je hoeft niet terug te komen.
+1
cjw73
@Detukkeroettwente kort houden is ook mijn manier. Gelijk zeggen waar het op staat.
+5
dieks2
Ik vind dat je wel normaal en fatsoenlijk kunt reageren op bezoekers. Bedenk hoe jezelf behandeld zou willen worden. Wil niet zeggen dat iedereen bij mij aan de koffie komt, hangt veel van de persoon/opstelling af
IJsseldelta
Vraag altijd of ze al kunnen lezen, zijn nl het bordje met "verboden toegang" al gepasseerd
+4
Frans1
Direkt wegsturen.Als ze zo onbeschoft zijn om eerst rond te neuzen heb ik geen zin om met ze te gaan praten. Mensen die met een metaaldetector willen zoeken net zo,als ze komen vragen is het prima,zie ik er zo een lopen die niet is geweest,stuur ik hem weg met de mededeling dat ik het onbeschoft vind zonder te vragen.kom op zeg,je hoeft alles niet te pikken toch
+4
pieta
Quote Reactie van @Frans1:
Als ze zo onbeschoft zijn om eerst rond te neuzen heb ik geen zin om met ze te gaan praten.

Dat vind ik ook. Maar wie hier netjes is krijgt ook nog wel koffie vaak.
Frans1
Direkt wegsturen.Als ze zo onbeschoft zijn om eerst rond te neuzen heb ik geen zin om met ze te gaan praten. Mensen die met een metaaldetector willen zoeken net zo,als ze komen vragen is het prima,zie ik er zo een lopen die niet is geweest,stuur ik hem weg met de mededeling dat ik het onbeschoft vind zonder te vragen.kom op zeg,je hoeft alles niet te pikken toch
vedder
Er zijn ook bedrijven/personen die in je knip willen graaien zonder dat ze het bij je komen vragen. Dat vind ik veel erger.
dorpsrandhoeve
Quote:
loopt eens een stal in, een schuur en nog een stal voordat hij jou gevonden

Dat soort figuren zal na het bezoek aan mijn bedrijf nog wel eens nadenken voordat hij met zijn achterlijke kop een stal inloopt.
+1
Erco
@dorpsrandhoeve zo'n lompe hork als jij staat allang op n zwarte lijst hoor. Wees gerust. Rondneuzen is wat anders dan even de stal inlopen in te kijken of de Boer er is. Aller geen auto's staan en de deur is vast, de poort dicht en het is een totaal onbekende vertegenwoordiger dan ligt het iets anders. En anders moet je lekker onder n steen gaan liggen en n grote poort met stroom erop bij de weg zetten. Zoals de waard is vertrouwd ie zijn gasten....
+3
Frans1
Quote Reactie van @Erco:
Zoals de waard is vertrouwd ie zijn gasten....

Flauwekul natuurlijk. In het gewone bedrijfsleven(ja, ik heb elders gewerkt he) hangt bij bijna elke ingang een bordje met vertegenwoordigers alleen op afspraak,alleen bij boeren moet het maar normaal wezen alle deuren maar open te trekken als je ergens vreemd komt
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Erco:
zo'n lompe hork als jij staat allang op n zwarte lijst hoor.

Deze opmerking kan je van twee kanten bekijken. Weet jij het waar de persoon in kwestie eerder geweest is, je hoort tegenwoordig vaker bijv ibr-uitbraak oid, dat hoeven ze hier niet te brengen.
+2
dorpsrandhoeve
@Erco Ten eerste lopen bekende vertegenwoordigers niet de stal in bij mij. Die weten dat het dan direct afgelopen is. Ten tweede, hangt er een plaat voor dat ze zonder afspraak niet welkom zijn. Ten derde, het is altijd hetzelfde tuig dat meent zich nergens van te hoeven aan te trekken.

Wij werken niet met poorten, en zeker niet met stroom. Als ze mij en mijn bedrijf met respect behandelen krijgen ze respect terug. Menen ze iets anders te moeten doen, dan komen ze daar achter.

Wij willen dat tuig niet in de stallen en niet in de schuren. Daar houdt het op. Heeft niets met onder een steen liggen te maken.
spotmelker
Gewoon hun verhaal laten doen, niet in kortingspercentages trappen, duidelijk vragen wat je moet betalen zeggen dat je al een veel goedkopere hebt en dan met een brede 😁 afscheid nemen.
+1
sjuu
Mijn vriendin staat ze meestal te woord, zie ze daarna nooit meer.
+2
Flinstone
@sjuu oh heb jij zon vriendin!😂😂
Jannus
@Flinstone Zal nog worden als hij haar een huwelijksaanzoek doet 🌻

Ik zou het niet meer durven zo te lezen
moduulbouw
Ik vraag mij eigenlijk af of de mensen die hier nogal heftig reageren ook geen beurzen bezoeken. Als je geen vertegenwoordigers over de vloer wilt hebben dan wil je al helemaal niet betalen om bij een beurs naar binnen te komen en van alles naar je hoofd geslingerd te krijgen.
+1
adriaan33
@moduulbouw sinds mijn geboorte kijk ik als een stier naar het onweer en rijden ze mij voorbij. Als er niks te verdienen valt stoppen ze niet. En heb je wat nodig dan geloven ze je niet. Dat wil ik graag zo houden
+2
Frans1
Quote Reactie van @moduulbouw:
Als je geen vertegenwoordigers over de vloer wilt hebben

Jij begrijpt niet waar dit over gaat he, ter vergelijking, als er een zgn verkoper van energie bij jou komt,gaat de achterdeur in en zoekt tot in de badkamer van je huis of je misschien thuis bent,wat zou je daar van vinden.
paul1
@Frans1 haha, zo iemand noem ik een inbreker en draag ik over aan de politie
+1
moduulbouw
@Frans1 Ik begrijp heel goed waar het over gaat. Het gaat om onbeschofte sjacheraars die ongevraagd bij het vee lopen of in de achtertuin staan. Vind het alleen jammer dat het een beetje over één kam geschoren word en vertegenwoordigers die zich wel netjes melden als parasieten worden weggezet.
Wilbert
@moduulbouw jij begrijpt nog steeds niet waar het over gaat. Als ik bijv kalverhokjes aan het schoonmaken ben op een drukke dag, zit ik niet te wachten op onnodig bezoek.
Het gaat niet om het rondneuzen, maar het onaangekondigd opeisen van tijd van de boer.
moduulbouw
@Wilbert ongevraagde aandacht is van alle tijden. Of dat nu via de telefoon is, mail , folders in je brievenbus, bezoek van de vertegenwoordiger of aangesproken worden in een winkelstraat door een verkoper. Sorry geen tijd is snel gezegd.
+1
Frans1
@moduulbouw dat zeg ik niet,dat maak jij er van.De topic opener vroeg hoe er omgegaan wordt met onaangekondigd onbekend bezoek die maar doen alsof men thuis is.
+1
moduulbouw
@Frans1 Als fabrikant met vertegenwoordigers die ook wel eens bedrijven bezoekt zonder afspraak wilde ik de werkwijze laten weten die over het algemeen worden toegepast door professionele bedrijven. Ja we lopen wel eens naar achter, maar altijd op een professionele wijze met respect voor de mensen en het bedrijf.

Wil je daar helemaal van af is een bordje de beste oplossing. heb je iemand die zich daar niet aan houd mag je die van mij onvoorwaardelijk van het erf jagen, en zelfs het bedrijf na bellen.
Erco
@moduulbouw dat dus
Frans1
Quote Reactie van @moduulbouw:
Als je geen vertegenwoordigers over de vloer wilt hebben dan wil je al helemaal niet betalen om bij een beurs naar binnen te komen

Mooie is,jaren terug een keer een contactformulier ingevuld op de beurs in Hardenberg bij KI Kampen,nooit iemand gezien of gehoord,lees je later in een blad dat het een slappe beurs was volgens de standhouders,maar de aanvragen die ze wel krijgen doen ze dan niks mee,apart
+1
Wilbert
@moduulbouw bezoek eigenlijk ook geen beurzen. Ben 1 keer Hardenberg geweest, als standhouder is er niets te halen, alleen bestaande klanten komen langs. Verder wat bejaard volk voor een dagje uit en jongeren voor het bier.
Serieuze ondernemers met plannen nodigen leveranciers thuis uit als ze wat nodig hebben. Tegenwoordig is met het internet echt niet moeilijk om te vinden wat je zoekt. En je hoeft er niet eens voor de deur uit of vervolgens in de rij te staan.
+4
pieta
Quote Reactie van @moduulbouw:
wil je al helemaal niet betalen om bij een beurs naar binnen te komen

Beurzen en betalen. Het is gratis of zeker niet.
weurding
Quote Reactie van @moduulbouw:
dan wil je al helemaal niet betalen om bij een beurs naar binnen te komen

klopt helemaal, daarom het fenomeen vrijkaarten
+2
Frans Z.
Behandel een ieder zoals je zelf behandeld wil worden.
+1
Erco
@Frans Z. Zoals de waard is vertrouwd ie zn gasten zei ik al. Je kan het ze ook netjes duidelijk maken lijkt me

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
54
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
0