Eerste koeien drachtig bij proef over doormelken

Het project ‘Lactatie op Maat’ op Dairy Campus is nu een half jaar onderweg en inmiddels zijn de eerste koeien drachtig bevonden, ze zullen eind november afkalven.

Deel dit topic

Reacties

Koeien boertje
Kun je toch direct mee beginnen.
Ik neem aan dat er altijd wel drachtige koeien zijn.

Ik heb vorig jaar ook 10 koeien doorgemolken.
Toen dat tegenviel 5 koeien 3 weken droog gedaan en direct weer 5-6 weken.
Die paar liter die ze op het laatste voor het kalven geven heb je er in de volgende lactatie zo weer bij.
Ik begin er niet weer aan, maar overal moet je zelf achter komen
+1
m uut m
@Koeien boertje
Ga duurmelken ipv doormelken.
Wilbert
@m uut m titel is wat onhandig. Gaat idd om 1,5-2 jaar te melken na 1 kalving.
sil
Volgens mij is doormelken alleen een optie bij een enkele koe, van het type: " meer geven dan ikzelf aan kan " die start dan de volgende lactatie wat rustiger op en komt weer conditioneel weer bij. Daar doe ik het hier soms bij.
Farmer_
We zijn met enige koeien begonnen door te melken een jaar of 5 terug die een slechte voorspeenplaatsing hadden(hadden zelf geen jongvee, kochten alles aan), die koeien konden nog jaren mee op deze manier, je heb rond en na kalven weinig problemen met deze koeien, zijn daarom ook weer snel drachtig.
+1
de jonge
@Farmer_ en hoe doe je dat met de biest dan,die hebben ze dan toch niet??
Farmer_
@de jonge Sommige hebben wel wat biest en sommige niet.
cs-agrar
Quote Reactie van @de jonge:
biest dan,die hebben ze dan toch niet

Biest hebben ze altijd, alleen hoeveelheid kan wat tegenvallen
de jonge
@cs-agrar vind ik vreemd,heb wel eens een koe gehad die niet droog kwam maar dan werd ze voor het afkalven eerst rommelig in het kwartier met vlokken en al en als ze dan afkalfde had ze echt geen biest.
spotmelker
Gewoon niet blindstaren op de gemiddelde tussenkalftijd maar elke koe individueel beoordelen. De meeste koeien blijven aardig doorgeven en-of stijgen in de gehaltes als je langer doormelkt (wacht met insemineren). Oudere koeien laat ik vrijwel allemaal in de periode april tot oktober (= buiten)afkalven.
nederlandse boer
Duurmelken werkt eigenlijk alleen i.c.m. spuiten van BST wat men in de USA wel gebruikt. Op deze wijze kun je Holsteiners prima 1000 dagen melken. Dit in combinatie met TMR flatfeeding. Persistentie is de tool voor duurmelken. Daarom gaat het met Jerseys per definitie niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , dairy , dairy campus en doormelken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0