Jongeren weten weinig over melk en zuivel

Naar aanleiding van de Wereldmelkdag op 1 juni liet VLAM een omvangrijke enquête uitvoeren naar het zuivelgebruik van jongvolwassenen. Daaruit blijkt dat millennials positief staan ten opzichte van zuivelproducten: ze vinden ze vanzelfsprekend, gezond, kwaliteitsvol en lekker. Daartegenover staat wel dat ze weinig weten over zuivel – zeker bij de 18- tot 24-jarigen is de kennis laag. Aan de productiekant van het verhaal tonen cijfers van de federale overheidsdienst Economie aan dat de productie van kaas, melkpoeder en boter vorig jaar is gestegen. De productie van halfvolle melk, chocolademelk, yoghurt en gefermenteerde melk liep dan weer terug.

Deel dit topic

Reacties

+1
Koeien boertje
Melk komt uit een pak.
En vla ook.
Wat moeten ze nog meer weten?
+1
paul1
Alles wat ze weten is vanuit de media, dus niet echt positief beeld.
Twentsch Land
Oef .... voorzichtig met die uitspraken ... anders gaan we straks boerin Agnes en boer Frans toch nog niet zo heel negatief vinden voor onze P R
+1
nederlandse boer
BESTE AANPAK
Het beste is om alles uit te leggen en te laten zien en alle mogelijke overwegingen en achtergronden bloot te leggen. Zoveel mogelijk open boerderijdagen van Campina en natuuroverleggroepen etc. etc..

VAART ERIN
Waarom? Dan komt er tenminste draagvlak in de samenleving en komt er eindelijk eens keer vaart in hele traject van afgedwongen fosfaatrechten, afgedwongen grondgebondenheid, afgedwongen biodiversiteit, afgedwongen methaanquotum, afgedwongen energieneutraliteit, afgedwongen stal-APK, afgedwongen......, afgedwongen........, etc. Zoals het nu gaat schiet het ook niet op en gebeurt er veel te weinig.

Laat je toch niet gek maken. Van het hele bovenstaande circus heeft de samenleving geen enkel benul. Het wordt door een handvol milieufanatisten bij Groen links, PvdD en LNV in gang gezet en afgedwongen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vlam , melk , melkpoeder , kaas , gezond , zuivel , boter , economie , chocolademelk , yoghurt en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0