Boer Frans uit De Lutte krijgt fosfaatrechten niet terug van buurman

ALMELO/DE LUTTE – Boer Frans Zanderink uit De Lutte krijgt geen fosfaatrechten terug van zijn buurman. Dat heeft de rechter in Almelo in kort geding beslist.

Boer Frans, ooit deelnemer aan het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw, had het kort geding aangespannen tegen zijn buurman Jan Duivelshof. Zanderink had in 2015 een deel van zijn vee ondergebracht bij Duivelshof. Maar 2 juli van dat jaar was een cruciale dag: dat was namelijk de peildatum voor de toekenning van fosfaatrechten door de overheid. Omdat de 65 koeien van Zanderink op die dag bij Duivelshof stonden kreeg die laatste de bijbehorende rechten. Pas begin dit jaar bleek wat de gevolgen daarvan zouden zijn: door de aangescherpte fosfaatregels moest Zanderink de helft van zijn veestapel van de hand doen.
 Cookies op tubantia.nl | tubantia.nl (tubantia.nl)

Grasbaal

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden koeien , overheid , vee , boer , vrouw , fosfaatrechten en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!