Slachthuis Vion in zwaar weer
Originele beschrijving
‘Wedstrijdje onder inspecteurs wie de meeste runderen weet af te keuren’ LEEUWARDEN Amper drie maanden na de opening zit de runderslachterij van Vion in Leeuwarden al in zwaar weer. ...
Vleesverwerker Vion Food schort per direct de activiteiten op van de onlangs geopende slachterij voor runderen in Leeuwarden. Volgens het bedrijf moeten er enkele technische aanpassingen worden gedaan.
Ook de keuringsresultaten bij de slachterij roepen vragen op. Volgens Vion wordt in Nederland gemiddeld 1,8 procent van de karkassen bij slachterijen afgekeurd. Bij de slachterij in Leeuwarden is dit 5 procent.
Vion heeft hierover contact gezocht met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), die over de keuringen gaat, om de oorzaak van het verschil duidelijk te krijgen.
Bron
e-pages.dk
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's slachterij , vion , nvwa , voedsel , gezocht en leeuwarden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
De NVWA laat ons weten zich op geen enkele manier te herkennen in het beeld van inspecteurs met mijnwerkerslampjes. "Het is een besluit van de directie zelf. Wij doen ons keuringswerk en proberen dat overal in Nederland op een zo uniform mogelijke manier te doen." Nancy Aschman van Vion vertelt ons dat het verschil in afkeuringen tussen de Tilburgse runderslachterij en de nieuwe in Leeuwarden te sterk verschilt. "In Tilburg hebben we een totale uitval van 1,8%, in Leeuwarden van 5%. Dat verschil is te groot om open te kunnen blijven omdat boeren te veel risico lopen hun dieren niet uitbetaald te krijgen." Eén op de twintig aangeleverde dieren wordt dus afgekeurd, terwijl minder dan twee op de honderd normaal is. Dat zorgt voor morrende boeren en een teleurgestelde directie van Vion.
Bron: Foodlog
RFC zou er goed aan doen om dit meteen in de focus planet score op te gaan nemen.
Kunnen ze weer wat stropdassen meer aannemen
Dikke hak, extreem groot uier, dikke knie of wat ook.
Meer kon/wou hij er niet over zeggen.