29

Wat is de betrouwbaarheid van Quotum.nu?

Op quotum.nu is het aanbod fosfaatrechten gekrompen, het gekke is dat het aanbod met de laagste vraagprijzen is blijven staan. Normaal gesproken zou je verwachten dat eerst de goedkoopste partijen weg gaan en niet eerst de duurste. Ook is het zo dat de biedprijzen onder het kopje gevraagd hoger zijn dan de vraagprijzen onder het kopje aangeboden. In een normale markt is dit onmogelijk! Er hoort een gat te zitten tussen de hoogste biedprijs en de laagste vraagprijs. Wanneer de hoogste biedprijs en de laagste vraagprijs hetzelfde zijn komt er handel/transactie tot stand. Overlap zoals op Quotum.nu is dan niet mogelijk. Immers waarom zou je een advertentie plaatsen dat je fosfaatrechten vraagt en er 180 voor biedt als er al een advertentie staat waarin fosfaatrechten worden aangeboden voor slechts 157 euro, dan kun je daar toch beter mee in zee gaan is het niet?

Deel dit topic

Reacties

+4
Dat is waarschijnlijk het verschil tussen 100% benutbaar en 0% benutbaar op dit moment
Quotum,nu is een en al doorgestoken kaart! Gaat net als in het melkquota tijdperk, iedere index kijkt naar de ander en elke vorm van media kakelt de andere na!
Je hebt Boerderij, Boerenbusiness die in de duurst categorie vallen en dan komt Melkvee Agrio etc etc en allemaal moeten ze vol en wie betaalt alles🤔 juist ja de boer
+2
@Flinstone is er slachtofferhulp noodzakelijk?? 😄
+4
@Grasbaal voel je je aangesproken 😂😂😂😂
+1
@Flinstone Men zal zeker het spel proberen te spelen. Terughalen, kleine portie aanbieden etc. Het is van belang dat je als melkveehouder je eigen positie in de gaten houdt. Dus dat je niet op het einde van het jaar voor een vervelende verrassing komt te staan.
@Rob07 Dan moet dus de vraag beantwoord worden wat het beste is in het individuele geval: koeien opruimen of fosfaatrechten kopen.
@Flinstone bel ze eens op om aan te bieden, kan zeer verhelderend zijn
@weurding net gebeld vraagprijs 185.
@cjw73 en wat boden ze?
@weurding niet gevraagd. Kan geen kilo missen, en al veel te weinig
@weurding
177.5 voor wat je netto verkoopt
@cjw73 fosfaatrecht.nu/offer/800kg-gevraagd/ keer wat anders als quotum .nu, brand maar los
+1
😀
@Jan S heel veel wat aangeboden wordt en gevraagd staan oude datums op. De bedragen echter worden wel ververst. Houd het maar eens in de gaten
@weurding ik heb contact gehad met een andere site.
+4
Hier gaan eerst maar eens wat koeien weg, verder wacht ik af wie de 10 % reductie mag gebruiken en of er friesland-quotum komt, daarna zien we wel verder....
angst is in ieder geval een slechte raadgever.

dat de markt niet reageerde op de leverantiebeperking van friesland was voor mij een teken van een ongezonde markt. 75-80 % levert aan friesland en daarvan vielen in een x een hoop kopers weg. Toch veranderde de prijs niet, vreemd vindt ik dat omdat toen het fiscale nieuws kwam dit voorjaar ze binnen enkele uren op de 200 zaten.
gister nog de bankman gesproken, en hij had geen financieringsaanvragen meer voor fosfaat.
zal vanzelf blijken wie gelijk krijgen.......
Alle aanbod weg? Heb toch gisteren nog gekeken toen stond er nog behoorlijk veel watsgebeurt?
@hans1980 verdampt.....
@weurding is dat duits
+1
@hans1980 verdammt wel
Aanbod wordt binnenkort wel opnieuw geplaatst! Bij de fosfaat stroom is de dagprijs nog gezakt naar 181€.
De dikke koeien zijn duur en anders de goede vaarzen wel en dan houden we het geld voor het fosfaatquotum gewoon in de zak!
We laten ons niet gek maken door de handel.
+1
@Flinstone Bel ze maar eens.
+1
@Flinstone is 183 nu. Maar mn vrouw werkt bij een van de aangesloten kantoren.

Wel veel vraag. Maar geen aanbod. Is 190 euro geboden op n partij. Verkoper deed t niet.

En nee ik heb er geen belang in. Maar t is net als vroeger. Een kat en muis spel. Meer niet.
+1
@grondlozeboer boeren zijn toch wel rijk ! Om zo'n bedrag voor lucht te tikken en dan maar afwachten of RFC je melk wil?
Maar goed ieder zijn ding 5 koeien meer voor €50.000,- Ken je een hoop leuke dingen voor doen
In het melkquotum tijdperk waren er de aanvoercijfers, verhandelde quotum per maand en de aanvoer bij de melkverwerkers . Nu is er weinig om een goede inschatting van de markt te maken. Beste zou zijn dat maandelijks het aantal stuks vee dat onder de fosfaatrechten valt gepubliceerd wordt. CRV kan deze cijfers toch leveren ?
@jg als uit die cijfers blijkt dat er koeien teveel zijn dan roepen de kopers dat het niet klopt en dat die cijfers alleen dienen om de prijs op te drijven.
Wel grappig dat er alweer zoveel geïnvesteerd is in fosfaatrechten die volgend jaar pas benutbaar zijn .......
@jg of niet bij plan RFC
Zal wel het zelfde werken als op marktplaats 'u advertentie is verlopen' daarom staat er niks meer op. Of ze stoppen er mee omdat er geen droog brood in te verdienen valt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0