Knelgevallen vrezen voor einde bedrijf

Melkveehouders die niet in aanmerking komen voor de knelgevallenregeling vrezen voor het einde van hun bedrijf.

De actiegroep van innovatieve melkveehouders ‘Innovatief uit de Knel’ reageert vol ongeloof en is verontwaardigd. Woordvoerder Henk Antonissen spreekt van een grote chaos en een ramp voor bedrijven. “De groep boeren binnen ons initiatief staat nu met lege handen na jaren van constructief overleg en dat komt heel hard binnen.” Antonissen verwacht dat honderden boeren financieel omvallen. “Ze zien het bedrijf tussen hun vingers doorglippen.”

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

christo
Grondgebonden is het nieuwe knuffelwoord van meneer Ruud Huirne. Beetje lastig wanneer je ook al fosfaatrechten tekort komt. Ook nog beetje grond er bij financieren?
cjw73
@christo hoe minder rechten ze hebben, hoe eerder ze grondgebonden zijn hè.😜😜
demelkboer
@christo het moet ook wel te koop zijn in je omgeving. Ik heb de stal vol fosfaat rechten voldoende en een partij die alles courante grond die te koop komt wel voor mij wil financieren.......... maar er komt helemaal niks te koop.
+7
weide-boer
@demelkboer Nou bij ons is een mooi stuk van ruim 8ha te koop, grenzend aan mijn huiskavel. Maak echter geen schijn van kans meer omdat een zonnepanelen projectontwikkelaar zich ook heeft gemeld.
En die beloven gouden bergen aan huidige eigenaar. Zeer frustrerend om daar straks een glimmende vlakte te zien die krom staat van de subsidie. En dat allemaal met ons eigen belastinggeld.
+1
sjoerd de melker
@weide-boer misschien wil die zonnekerel van jouw ook wel een stuk. Kun je misschien aan de andere kant van je bedrijf een flink stuk terugkopen
+1
j h p
@weide-boer Bezwaar maken.
Wilbert
@weide-boer toch maar eens contact gaan opnemen met wat gemeenteraadsleden.
Weet de omgeving er al van? Burgers zijn namelijk snel op stang te jagen als de er al iets besloten is zonder hun inspraak. Kun je de zaak handig mee bespelen.
Artikel in de lokale krant dat jij graag die grond wilt kopen zodat jouw koeien meer kunnen buiten lopen, maar nu komen er subsidie gedreven zonnepanelen komen, slecht voor de bodem en de beestjes. De mannetjes die zonnepanelen regelen verdienen een veelvoud van mensen in de zorg of onderwijs, van onze belasting!
christo
@Wilbert Dat is jammer. Je kunt als boer beter zorgen dat de centjes in je eigen zak komen. Wanneer het verdienmodel beter is waarom zul je dan proberen te blijven melken? Het is toch geen verplichting koeien te melken. Bovendien heb je ook nog eens de waardestijging van de grond over 20 jaar wanneer. Noem het maar het nieuwe sjorsen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0