Alternatief plan RFC veel eerlijker

Goed over nagedacht chapou!

melkvee.nl/artikel/…

Lees meer »

hans1980

Laatste  |  

Reacties

robbies
Die 3 cent is net zo min onderbouwd als de 10 cent van de coöperatie. Ik vind het een vriendelijker voorstel, maar verwacht er niet veel van. Besluit is allang genomen.

Het stoort me wel een beetje dat zoiets via Melkvee bekend gemaakt wordt. We hebben met Melkweb een prachtig discussieplatform. Mik het daarop en ga met elkaar de discussie aan. Via Melkvee kun je geen discussie voeren en dat is jammer. Dat gerollebol over straat doet ook geen goed aan het imago van RFC
verbi
@robbies Welk imago?
Wimblij
Alternatief plan bedacht vanuit de boer/leden. Dit is nog steeds een plan met stuwing van melk. De afzetmogelijkheden/de markt moet het aanbod bepalen. Marktpositie met marge pakken en behouden gaat alleen lukken bij minimale stuwing van melk. Dit alternatieve plan geeft weinig mogelijkheden om aanbod te sturen, dus gaat ten koste van marge en dus nabetaling. Tijdelijk wat productie terugnemen geeft extra marge en veel sneller prijsherstel.
+1
hans1980
@Wimblij productie terug nemen??? Dus negative groei???
Dat zijn de addertjes van RFC

Bovendien in slechte markt helpt -1% rfc melk ook niet meer de markt is gewoon slecht echter rfc heeft dan wel kans marktaandeel te verliezen dus negatieve spiraal!
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Wimblij:
Tijdelijk wat productie terugnemen geeft extra marge en veel sneller prijsherstel

Hoe vaak heb je dit tegen jezelf moeten zeggen om het te gaan geloven?
+4
putjesschepper
@Wimblij marktpositie met marge,laat me niet lachen daar zijn zoveel miljoenen in geïnvesteerd met als resultaat dat ze het niet meer kwijt kunnen. Ze dachten dat ze het wel zonder anker konden.grote bek hadden ze dat ze het wel aan konden.heb zelf ook wel voorgesteld voor een A en B quotum maar kreeg als antwoord dat het absoluut niet nodig was.nu dat ze markten verliezen moeten wij ons plan maar weer effe aanpassen. Het is gewoon wanbeleid.
+2
verbi
Zoals het plan nu ligt kan toch zeker niet. Toen het melkquotum er was werdt heel europa een x aantal % gekort nu gaat alleen RFC dit doen in ons kikkerlandje . Andere fabrieken en landen pikken dit meteen op.De vraag is wie heeft zitten slapen bij RFC waarom raakt men afnemers kwijt en wie is hier verantwoordelijk voor. Mijn mening is dat ze eens terug naar de basis moeten en doen waar ze voor aan genomen zijn nl melk verwaarden.
+3
Wilbert
Dit plan is minstens zo ruk als het plan van rfc zelf.
De achtergrond informatie in de pdf de moeite waard. Als je dat hebt gelezen zijn er eigenlijk 2 conclusies:
-Meer melk afgelopen jaren heeft geen noemenswaardig effect op de marge voor rfc
-Het is niet de verwachting dat er nog meer ledenmelk komt, eerder wat minder.

Dan is de enige conclusie voor mij, waarom is dit plan dan nog nodig???
+1
hans1980
@Wilbert nou dat denk ik dus ook maar gezien reactie van keurentjes ,die beroepsbestuurder met z'n pitbull karakter gaat dit zeer oncooperatief met communistische trekjes doordrukken
Flinstone
@hans1980 Keurentjes heeft een bestuurlijk overwicht in het HB dat zie je zo! De man heeft de pensioenleeftijd van een normale boer allang bereikt en zou plaats moeten maken voor jongere bestuurders! Wat is dan op dit moment het alternatief, Wunnekink zit er ook al jaren en is ook geen alternatief!
Bij Air-France KLM verbond de bestuursvoorzitter zijn lot aan een plan en dat zou bij RFC ook niet verkeerd zijn!
+3
Noordoost
Blijft een geouwehoerzak om niks natuurlijk, dit plan, rfc plan, het is beide onnozel

RFC moet ff in het woordenboek kijken bij de betekenis van melkfabriek :
Melk verzamelen bij de boer, melk verwerken in de fabriek en vervolgens vermarkten.

De eerste 2 kunnen ze wel maar de 3de zijn ze verleerd, en daar maken andere zuivelfabrieken nu gebruik van...

Misschien kunnen ze een keer een workshop bij Anker en de Jong volgen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!