De Nedersoja rukt op in Zeeland

SCHOONDIJKE - Soja brengt nog geld in het laatje van de boer. Daarom laat akkerbouwer Jan van Dam uit Schoondijke voor het derde jaar sojazaad zaaien. Het Zeeuwse areaal sojabonen is met 50 hectare nog bescheiden, maar de agrarische coöperatie Agrifirm ziet er wel brood in. ,,Ik denk dat de teelt gaat uitbreiden, want er is vraag naar. Het is een veelbelovend gewas'', zegt Wouter van Zeele van Agrifirm, die akkerbouwers in Zeeuws-Vlaanderen bij de sojateelt adviseert.

Deel dit topic

Reacties

verbi
Wat is eigenlijk het saldo van deze teelt?
George
@verbi
Net zoals de rest , niet zo veel.
van Ittersum
@George oude gezegde: "als je van weiden (en/of telen) vet wil worden , zal je eerst moeten zorgen dat je zelf vet bent"
van Ittersum
Hoe of wat doen noordelijke of west-europese collega's dan om eiwit van hun eigen land te halen. Soya vergt gewoon een bepaald soort grond en weer. Te risicovol op dit ogenblik
christo
@van Ittersum De nieuwe visie grondgebondenheid brengt daar wel verandering in. Wordt heel aantrekkelijk om in 2025 eigen soya te telen met hulp van agrifirm en een akkerbouwer. Misschien al wel eerder zelfs, RFC topzuivellijn smeekt ook om de nederlandse soya. Bekijk het linked-in profiel van dhr Keurentjes eens zou ik zeggen. Wat een toevalligheden allemaal. Wat heeft hij met Agrifirm?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zaaien , sojabonen , zeeland , agrifirm , soja , boer , brood , coöperatie en akkerbouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0