KNMI: donderdag lokaal veel regen

Rustig afwachten of voederwinning naar voren halen


 KNMI: donderdag lokaal veel regen (boerenweer.nl)

BoerEnWeer

Niet zo gezellig als de veemarkt..

..maar wel net zo effectief! Koemarkt.nl is de online marktplaats voor handel in rundvee.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

Nick83
Ja... toen ik vorige week loonwerker belde was ik kennelijk te laat om ma / di te laten maaien. Geef niks wo maaien vr inkuilen zo is afgesproken. Dan komt do regen niet zo best uit...
Bekkink
@Nick83 zijn wel meer loonwerkers....
Nick83
@Bekkink die hoef je nu niet meer te bellen om vandaag te maaien hoor ...
+6
m uut m
@Bekkink
Wij zijn niet van die hoppers.
+1
labella
@m uut m Wil toch wel eens helpen. een paar jaar geleden kon mijn vaste loonwerker ook niet en toen een andere laten komen, daarna kon hij altijd wanneer ik ook maar wilde.
+5
de jonge
@m uut m groot gelijk,wij ook niet hoor,bij ons in de buurt laten de loonwerkers zich gelukkig ook niet zo voor het karretje spannen als er weer eens iemand meent dat ie voor 5 euro per ha goedkoper naar een ander moet,helemaal zelf weten, maar als er dan paniek is en hij belt zn""oude"" loonwerker weer op,komt die loonwerker wanneer het hem uitkomt. het valt mij ook wel eens op dat een categorie boeren slecht plannen kunnen of vreselijk verwend zijn,als je een dag vantevoren belt dat je de volgende dag kuilen wilt,kun je toch niet menen dat ze op stel en sprong voor je klaar staan.
+1
kanniewaarzijn
@de jonge Hier regelt de loonwerker zelf een collega als hij zelf vol zit.
+7
de jonge
@kanniewaarzijn ja dat gebeurt ook,maar ook die loonwerker kan vol zitten. ik heb altijd veel respect voor de loonwerkers. mannen en vrouwen met 1000% inzet,misschien dat ik daarom ook wel meer begrip heb dan sommige andere collega veehouders,heb weleens de indruk dat er sommigen bijzitten die het als gebruiksvoorwerpen zien en dat ze zonder te kunnen overleggen maar op moeten komen draven wanneer het hun past
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @de jonge:
1000% inzet,

ze hebben meestal wel het beste met je voor, ze hebben er niets aan om bij jou een zooitje broddelwerk af te leveren want ze willen je klandizie graag houden, tenzij je het wel heel bont met ze maakt. Ik kan zelf altijd goed uit de voeten met de lw(s), denken ook mee en zo komen we er wel. Voor hun is het ook zaak om zo veel mogelijk "vast" werk te houden, kunnen ze op investeren en daar pluk je als klant ook de vruchten weer van.
Je moet ook niet vergeten dat je zelf ws een paar dagen nogal druk hebt met dat gras, zij zitten er een paar weken in en moeten overal minimaal 100% werk afleveren.
Bekkink
@m uut m ik ook niet...maar als het er echt op aan komt..... hier zit het plastic en het zand erop...dus van mij mag er wel een buitje komen😉
m uut m
@Bekkink
Ook niet
m uut m
@Nick83
Maandag morgen om 7 uur het maaien van donderdag naar vandaag verplaatst.
Ze zijn nu net begonnen met maaien.
Morgen in de silo.
Staat veel gras/klaver rond de 4 ton ds.
+1
cjw73
@m uut m dan heeft die loonwerker niet veel te doen. Ze zatten hier afgelopen zaterdag al helemaal stampvol tot komende zaterdag.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @cjw73:
niet veel te doen.

Of er staat overal aardig minder dan gedacht
cjw73
@cs-agrar aardig minder is hier in de buurt niet aan de orde.
Nick83
@cjw73 Hier had de loonwerker vorige week woensdag de planning voor ma - wo deze week al vol met maaien en inkuilen.
+1
m uut m
@cjw73
Niet deze maandag maar vorige week gebeld.
Tobber
@m uut m dacht dat je 3 mei al ging kuilen?
m uut m
@Tobber
Teveel regen gehad.
Vandaag gemaaid morgen in de kuil
Tobber
@m uut m dat zijn afspraken waar een loonwerker wat aan heeft! 👍🏿
+1
Flinstone
Dit heet nou gewoon de tijd voorbij laten gaan!! We hebben twee fantastische weken gehad om te kuilen en iedere boer weet dat we in Nederland wonen!
+9
Herbert
@Flinstone dus na de vele regen van vorige week maar meteen het land induiken om jezelf al tijdens het maaien vast te rijden?
hoest
@Flinstone
dus weet iedereen ook dat er wel weer mooi weer komt. Hier 2 ha wat er af moet de rest staat nog maar heel gewoon. Dan blijf ik mooi nog even op het maisland aan het spelen en zie volgende week wel weer
pietjepuk
Quote Reactie van @hoest:
even op het maisland aan het spelen

dat gaat hier niet. hoge percelen maaien wel
+2
grondlozeboer
@Flinstone het is toch overal anders. Als er niet genoeg staat is t zonde om te maaien. Geduld is een schone zaak!
+1
Nick83
@Flinstone ik ben vrijdagmiddag nog int land geweest, toen was het hier nog gewoon te nat. Grond droogt niet hard onder het lange gras. Er zijn hier wel boeren die zaterdag gemaaid hebben en daarbij het land zwart gereden gebben.
+1
grös
@Nick83
Zaterdag waren d'r hier ook zat aan het maaien, komen ook nog genoeg boterzuurkuilen, zaterdag stond hier plaatselijk nog water op het land, en ben gestopt met ploegen omdat het te nat was (gefreest grasland).
m uut m
@Flinstone
Wanneer?
+1
robbies
@Flinstone droogtegevoelige zandgrond zeker? Die lemige beekgronden hier staan niet toe om te maaien met een zwad gras erop.
cs-agrar
Quote Reactie van @Flinstone:
gewoon de tijd voorbij laten gaan!

EN als alle boeren de lw bellen voor de volledige eerste snede dan loopt zn planning heel snel vol. Als er dag regen komt willen ze allemaal wel op een andere dag, dat lukt de planner dan alleen als hij andere naar achter schuift, en dat is niet zoals het hoort
casev
Vorige week zondag had je ook zo'n dag met enorme temperatuursverschil, met 60 Mm als gevolg.... dus hier de loonwerker ook maar verschoven naar dinsdag avond/nacht
+2
paul1
Kan nog meevallen allemaal, is nog geen donderdag
dorpsrandhoeve
@paul1 Bij de verwachting voor langer dan 2 a 3 dagen loopt de onzekerheid nogal wat op.
dwers
Als de regen uit onweersbuien komt valt het hier in het nw ook nog wel eens mee, als de wind draait en van zee komt koelt het ook snel weer af.
+1
Rood bloed
Onze loonwerker had vorige week dinsdag de planning al helemaal vol incl. de zondag.
Alle 4 hakselaars en de 4 opraapwagens volledig bezet t/m vrijdag deze week.
Alle maisland activiteiten op heel laag pitje.
Alleen poten.
Goed personeel aantrekken wordt steeds groter probleem hoorde ik van hem.
casev
@Rood bloed voor dit inkuilwerk is heus nog wel volk te vinden, maar het gaat er meer om wat je als bedrijf de andere 350 dagen in het jaar te doen heb voor ze. Trekker/kraanwerk in het grondverzet, of swinters in de regen en kou beschoeingen moeten zetten....
+1
de jonge
@casev die loonwerker heeft gelijk vrees ik. machines worden steeds groter en ingewikkelder,daar kun je zo jan en alleman niet meer mee op pad sturen en dan is er nog het trekkerrijbewijs. de gevolgen daarvan begin je nu al te zien.
+1
m uut m
@Rood bloed
Moet je ook niet de zondag inplannen.
+5
George
Quote Reactie van @Rood bloed:
Goed personeel aantrekken wordt steeds groter probleem hoorde ik van hem.

Een heel groot probleem. Nu kunnen ze voor even zomaar 5 mensen erbij gebruiken en volgende week weten ze niet wat ze die mensen moeten laten doen. Een heel moeilijk beroep loonwerker spelen. Steeds grotere arbeidspieken waar steeds minder mensen voor te vinden zijn.
+5
weurding
Vanavond balen maken, vrijdag gemaaid, mooi spul, ds denk 70% minimaal, helaas maar 1,8 ha 😄
+6
weurding
ucarecdn.com/183f8d1d-038d-4815-9b93-846b5c2e786e/…

(klik om te vergroten)

mooi kalverhooi
+1
cjw73
@weurding zaterdag gemaaid en vanmiddag al in balen geperst. Mooi spul.
dwers
Quote Reactie van @weurding:
Mooi kalverhooi

mooi spul zo droog heb ik het in de baal ook het liefst.
+1
pieter p
@weurding Vandaag de tweede deel van de eerste snee opgehaald, het eerste deel was al op 20 april. Dat krijg je als je niet dezelfde datum bemest

(klik om te vergroten)

Eerste snee
stefan56breizh
@pieter p Zit al het mais bij jullie in de buurt er al in? Hier moet er nog veel gebeuren.
Gelukkig hebben wij afgelopen maandag het laatste erin kunnen krijgen. er staat nog 20ha eerste snede dat moet volgende week maar. Dit weekend eerst maar eens in Nederland kijken voor een klein feestje.
pieter p
@stefan56breizh Eerst een feestje???? Persoonlijk had ik dan liever eerst het gras eraf. Hier in de buurt is de meeste mais al gezaaid, behalve een paar idioten die zonodig groot moesten en geen personeel kunnen vinden die zijn nog (lang) niet klaar. Bij ons zat de mais er dinsdag in, en de eerste snee is aan kant.
Mc_douwel
Hier vorige week dinsdag kon je nog zwemmen loonwerker afgebeld nu vrijdag aan de beurt gaat hem niet worden gistermiddag andere loonwerker gebeld kan dinsdag middag nog wel nu de eerste 30ha aan de bult in 24uur
paul1
Het is inmiddels donderdag, hier 2 mm in de regenmeter
MJvW
@paul1 Hier precies 0mm. Gisteren 10 h gemaaid
vaak
@MJvW 6mm midden Brabant
Flinstone
Hier staat de mais er lekker bovenop! En we gaan eind volgende week de gewasbescherming maar eens doen! Deze zondag regen zou mij wel passen dan kunnen we over twee weken de tweede snede maaien!
labella
@Flinstone hier vandaag ook de pallet met maiszaad bovenop de kopakker gezet
achterhoeker2
Hier is de mais 25 april gezaaid, maar ik zie nooit geen verschil met mais diw 25 mei is gezaaid.
+1
Flinstone
@achterhoeker2 onzin dat weet jij ook! Vroeg gezaaide mais is in 9 van de 10 gevallen beter en die het tegendeel beweren moet maar eens de man op de hakselaar vragen of er verschil is en vervolgens analyses bekijken!
cjw73
@Flinstone zeker niet met je eens. Heb al jaren meegereden in de maisoogst. Mooi op tijd zaaien is niks mis mee. Te vroeg valt altijd af wat er op staat. En laat gezaaide mais vooral op gescheurd land is altijd top.
achterhoeker2
@Flinstone Dan moet het verschil in de gehaltes zitten, ik zaai vroeg omdat mij dat beter uitkomt (hoog perceel).
Niet om de betere mais.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden regen en voederwinning geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!