Calon houd de schijn nog op en is verbaasd 🤔

Quote:
Het lijkt bijna als vloeken in de kerk wanneer de vraag gesteld wordt hoeveel leden LTO Nederland heeft. Als je kijkt naar internetfora dan zie je dat er vooral discussie is over het wel/niet hebben van een lidmaatschap. Echter, het is ook heel interessant om te weten hoeveel leden ze hebben, want ze doen nogal wat uitspraken vanuit de sector. Leonie Bosch controleert de cijfers.

Meer: boerenbusiness.nl/boerenbusiness/column/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Interessant stuk!

"Op dit moment spreekt LTO Nederland uit naam van 13,5% van de melkveehouderij. Dat is te weinig om te kunnen zeggen dat de sector ergens achterstaat. Een snelle analyse laat zien dat de verhoudingen op social media steeds meer richting een negatief sentiment gaan, met betrekking tot LTO."

"Nu is het zo dat LTO Nederland aangeeft dat zij de leden 'dubbel tellen', dus per gezin."

Ja, ja! De man en de vrouw worden beide meegeteld (als een van beiden lid is), maar degenen die geen lid zijn worden natuurlijk enkel geteld, zo kan ik het ook! Meewerkende kinderen die geen lid zijn zullen ook wel meegeteld worden en o ja:

"LTO Noord gaf aan 35.000 leden te hebben, maar stelde dit bij door te zeggen dat daar ook de slapende leden bij zaten."

Opa en oma tellen natuurlijk ook nog vier keer mee als slapend lid 😄
+3
torrarica
@Ян де веехоудер Heel veel cijfertjes en aannames waar ik al lezende steeds meer vraagtekens bij kreeg.Je kunt net zolang blijven optellen en aftrekken tot je een uitkomst krijgt die in je straatje past,krijg ik het idee.
+1
cornelissen
Leuk om te lezen,een nadere inventarisatie kan geen kwaad.
Overigens ben ik zelf lid van en NMV en DDB en sympathisant van Netwerk Grondig en bij de een voel ik mij wat meer thuis als de andere,maar dat wisselt ook per onderwerp
Dus het optellen en aftrekken is nog niet zo makkelijk
+8
BoerBart
@cornelissen NMV DDB LTO of voor mijn part Netwerk Grondig.
We moeten allemaal tenminste van 1 organisatie lid worden.
Alleen dan word je gehoord.

Voor degene die nu volop af willen geven op de inbreng van LTO, zonder LTO zijn Jesse Klaver en consorten de baas.

Ook al valt de regelbrij en visie soms erg beroerd uit, zonder belangenorganisaties is de sector ten dode opgeschreven.

Ieder jaar kost het contributie en ik baal van de opzeggers die gratis meeliften. Diezelfde opzeggers typen vervolgens hun afkeer hier op het prikkebord. Verantwoordelijkheid en meebetalen ho maar. Wel keer op keer het hoogste woord willen hebben.

Ook iedereen moet minimaal 50 euro aan teamagro.nl geven. Eigen belang begint bij gezamenlijk belang.
+2
robbies
Quote Reactie van @BoerBart:
Ieder jaar kost het contributie en ik baal van de opzeggers die gratis meeliften. Diezelfde opzeggers typen vervolgens hun afkeer hier op het prikkebord. Verantwoordelijkheid en meebetalen ho maar. Wel keer op keer het hoogste woord willen hebben.

@BoerBart LTO mag wel een toontje lager zingen als het gaat over gratis meerijden op de inspanningen van een ander. Vraag anders bij de volgende LTO vergadering welke inspanning LTO heeft verricht voor de varkensboeren mbt de teveel betaalde Ausjeszky-gelden. Hebben ze ook meebetaald aan de bodemprocedures van NVV of wilden ze ook achterop de bagagedrager meerijden?

wacht, ik zal je helpen
ser.nl/nl/actueel/…
BoerBart
@robbies toch is nvv met LTO varkens gefuseerd.
robbies
@BoerBart wat wil je anders? Elk 1000 varkenshouders vertegenwoordigen? Maar dit ging over meerijden, dat wilde LTO ook nadat ze in de jaren 90 niet thuis gaven om mee te delen in de proceskosten
Erik 1979
@BoerBart wat ik mij kan herinneren ( weet ik niet 100% zeker) was dat regelmatig besproken in de tijd van Wien van de Brink. Probleem was dat LTO te zwak was. Maar ik werd er wel eens door mijn vader op gewezen dat het belangrijk was om een sterke belangenbehartiging te hebben. En dat er een tijd zou komen dat ze samen gaan. Nu is die tijd er gekomen voor de varkenshouderij. Melkveehouderij heeft een sterke belangenbehartiging nodig. En LTO is veel te zwak. En bestuursleden van LTO zitten er alleen om eigen portemonnee te spekken. Ik ben geen fan van NMV. Ik vind ze naïef. Maar LTO is achterbaks of heel erg dom. (Zoals velen weten was mijn vader in tijden van Wien van de Brink dagelijks bestuurslid, hier verkondig ik alleen mijn mening)
robbies
@Erik 1979 wien kon dat wel regelen. Hij was immers voorzitter van vakgroep varkenshouderij van LTO terwijl hij ook de NVV leidde. Dat was redelijk apart
+2
pa
Quote Reactie van @Erik 1979:
En bestuursleden van LTO zitten er alleen om eigen portemonnee te spekken.
Waarde vriend: je uitspraken getuigen van een gefrustreerde persoon. Alsjeblieft ZOEK HULP
+3
Erik 1979
@pa als ik tegen jou pikkie getrapt heb dan zul je je wel aangesproken voelen. Maar iedereen weet dat bestuurders van LTO geen rechte rug hebben. Eerst eigen belang telt. En afgelopen jaren een compleet verkeerd beleid uitgezet hebben. En daarbij erg genoeg rijkelijk beloond.
+1
Twentsch Land
@BoerBart

Mooi verhaal man maaaarrrr dan had lto er ook voor elk type boerenbedrijf er moeten zijn en niet voor een bepaald deel uit die groep.
+7
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BoerBart:
gratis meeliften
Gratis meeliften?? Ik heb alleen maar last gehad van die rotlui. Het is wel duidelijk nu: LTO kan niet meer als spreekbuis voor de melkveehouderij fungeren. Opdoeken dat zieke clubje.
Twentsch Land
@kanniewaarzijn

Zo is het...heb meer tegenwerking van die club gehad dan voordeel !
dwers
@BoerBart zal allemaal wel tot 1 januari jl zijn wij altijd lid geweest, maar met grupstal gedoe niets gehoord van LTO heb het gevoel dat ze meer groot en intensief nastreven.
bio boer
@dwers dat zeker mag ze ook niet zijn
net jehova getuige zo lastig en opdringerig om lit te worden maar zeggen wij doen ook goede dingen voor bio boeren nu lid van de natuurweide hebben weinig te vertellen maar LTO is het echt niet voor mij
+1
Quote Reactie van @BoerBart:
Ieder jaar kost het contributie en ik baal van de opzeggers die gratis meeliften. Diezelfde opzeggers typen vervolgens hun afkeer hier op het prikkebord. Verantwoordelijkheid en meebetalen ho maar. Wel keer op keer het hoogste woord willen hebben.

Ben je nou werkelijk zo gek om contributie te betalen om je eigen ondergang te financieren? Ja, wat moeten de opzeggers anders doen dan hier hun afkeer typen, als je lid blijft wordt er ook niet naar je geluisterd, maar je moet er wel voor betalen en als de fiets inclusief bagagedrager richting de afgrond gaat, spring ik er eerlijk gezegd toch liever op tijd af!
+2
BoerBart
@Ян де веехоудер wat zou jij voorstellen ?
Gewoon iedere bestuurder LTO of FrieslandCampina afzetten?
Braaf alles doen wat Nederland en Europa willen?
Denk nu is echt na. Bedenk wat jij zou doen als je het nu voor het zeggen had.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BoerBart:
Braaf alles doen wat Nederland en Europa willen?
Dat doet LTO toch al?
+1
marcel r
@kanniewaarzijn Ze halen er het maximale uit, wat er te halen valt. Een LTO lidmaatschap of een andere belangenorganisatie is zijn geld dubbel en dwars waard. De meelifters die geen contributie betalen hebben niet in de gaten wat ze laten liggen.....
+1
cornelissen
Quote Reactie van @marcel r:
Een LTO lidmaatschap of een andere belangenorganisatie is zijn geld dubbel en dwars waard.

Daar ben ik achter gekomen met de "roof" van latente ruimte ,terwijl ik onomkeerbare investeringen had. Ben overigens lid van de NMV, maar die hebben mij ook laten stikken
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @marcel r:
Ze halen er het maximale uit, wat er te halen valt

jep, maar niet voor jou
+2
BoerBart
@cs-agrar Heb jij meer vertrouwen in Jesse Klaver en consorten?
Snap toch dat belangenbehartiging een must is. LTO NMV Grondig Bioblabla, allemaal super!

Natuurlijk doet geen enkele belangenbehartiger voor iedere boer alles goed. Hou op met naief zijn. Denk verder en steun een club en doneer aan team agro nl
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @BoerBart:
Heb jij meer vertrouwen in Jesse Klaver en consorten?Snap toch dat belangenbehartiging een must is

Dat snapt iedereen, maar moet je wel een belangenbehartiger hebben welke ook de belangen behartigd. Zoals jij nu schrijft is het ach als je maar lid bent, wat ze voor je doen is weer wat anders..
LTO roept altijd erg hard "de grootste" te zijn, dus mag ze aan tafel komen, maar een knap voorgesprek met de andere clubs kan er, mits je niet dezelfde richting op gaat, niet af.
+9
cs-agrar
🤔 dat dubbel- en slapende leden tellen, is dat dan geen fraude? Moeten deze leden dan niet geroyeerd ofzo?
+2
Leo,s vriend
Wat een geneuzel, los van het feit dat iemand wel of niet lid is, dit is gewoon met stront gooien.

Oh ja, die "dubbele "leden betalen geen contributie....
En waarom de nmv leden en ddb leden niet uit elkaar trekken? nu word er gesteld dat die beide clubs 5000 leden hebben, zou daar niet per ongeluk een dubbellid tussen zitten ? of misschien wel een paar duizend.
+3
robbies
@Leo,s vriend de inhoud van het stuk vind ik ook niet sterk, maar je kunt onmogelijk zeggen dat LTO iets van beleid of visie heeft. Een maand of 5 terug komen ze met een nieuwe visie, diversiteit moeten we koesteren. Dat doen ze nadat ze hun eerdere visie van grondgebondenheid volledig overboord hebben gegooid. recent komt er weer een nieuwe definitie van grondgebondenheid en LTO gaat weer vrolijk akkoord. Begrijp me niet verkeerd; mij past het allemaal, maar dat een intensieve collega wat minder gecharmeerd is van die visie snap ik dan ook wel weer.

Over grupstallen heb ik ze niet gehoord, en ze zwijgen als het graf over het nieuwe plan van RFC. ABS daarentegen heeft fel van leer getrokken, ondanks dat er maar een goede 200 leden van RFC in België wonen. LTO was de architect van het fosfaatreductieplan (wat ze eerst zelf uit de klauwen lieten lopen) en ZLTO heeft 1 miljard euro aan boerengeld verkwanseld.

Nog een mooi voorbeeld: In Brabant was er enkele jaren terug een bouwstop afgekondigd door de provincie. Dat zat er een beetje aan te komen en één adviesbureau heeft daarop geanticipeerd. Al hun klanten benaderd met de vraag of ze nog plannen hadden want er zou "iets"komen. Ze hebben een wagonlading met vergunningaanvragen over de schutting gehooid. Zoveel zelfs dat de Provincie ze van voorkennis betichtte. Ik ken twee veehouders met plannen; de ene liet het door dat adviesbureau behandelen en de andere door ZLTO. De ene had zijn vergunning op tijd rond, maar de ZLTO-klant was te laat. Er zou niets komen, kreeg hij als antwoord toen hij aandrong op een snelle afhandeling.

Met al die strapatsen kan ik me voorstellen dat je wat leden kwijt bent geraakt door de jaren heen. Het boeit me niets hoeveel leden ze nog over hebben, maar dat eeuwige wij vertegenwoordigen de sector komt mij ook wel de neus uit.

Ik vind het oprecht sneu voor de lokale afdelingen van LTO. die doen goed werk en als ik alleen lid kan worden van onze lokale LTO-afdeling, dan deed ik het vandaag nog. Helaas gelden die alleen als geldmachine voor de landelijke organisatie. Regionale inspraak hebben ze bij de herstructurering van de organisatie al opgegeven.
+1
Leo,s vriend
@robbies Helemaal met je eens !
+1
BoerBart
@robbies grondgebondenheid commissie is mede door LTO in het leven geroepen. LTO heeft dus niet zomaar grondgebondenheid overboord gegooid.

De visie mocht niet met het grondgebondenheid probleem stoeien. Hier was de visiereizigers club niet op geselecteerd.
De grondgebondenheid commissie is speciaal geselecteerd voor een breed draagvlak. Naturclubs, overheid, zuivel en boeren.

Hierdoor krijg je Schouten mee. Knap werk van LTO.

Ps: Diversiteit koesteren, MAAR HET MAG GEEN SCHUILPLEK WORDEN. Dit stond er duidelijk in.
+1
robbies
Quote Reactie van @BoerBart:
LTO heeft dus niet zomaar grondgebondenheid overboord gegooid.

oneens. ze hebben de grondgebondenheidsvisie ingeruild voor fosfaatrechten en wilden het liefst alle grondgebonden boeren nog korten ook
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
dubbellid

Ik ben lid van LTO en NMV, hoe wil je mij indelen. Bij het clubje ontoerekeningsvatbaar?
Leo,s vriend
@Jack Rijlaarsdam Ik ook, bij het knmeg clubje van George dan maar ?
+2
de hoef
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
knmeg

dan liever ontoerekenings vatbaar
George
Quote Reactie van @de hoef:
an liever ontoerekenings vatbaar

Ben je mijn maat niet meer? Hig.
lkool
@Jack Rijlaarsdam clubje schizofreen?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
die "dubbele "leden betalen geen contributie
Maar ze tellen ze wel mee om de club groot te laten lijken. Lees de reactie onder het stuk op Boerenbusiness maar eens van iemand die zich "Boer" noemt.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Maar ze tellen ze wel mee om de club groot te laten lijken. Lees de reactie onder het stuk op Boerenbusiness maar eens van iemand die zich "Boer" noemt.

Gelezen, ????? wat wil je er mee zeggen, dat die oude boer ook wat gehoord heeft ?
En wie zegt dat ze tellen om de club groot te laten lijken? hier op afdelingsvergadering tellen/noemen ze alleen het aantal lidbedrijven.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
, dat die oude boer ook wat gehoord heeft
Heb je de goeie wel gelezen? Het gaat om de 16e reactie.
@kanniewaarzijn Je bedoelt neem ik aan deze:

"voor het lokale LTO bestuur kan ik veel lof opbrengen, die laten zich op veel positieve manieren zien. Voor die stropdassen in den haag, die kloppen ons massaal het geld uit de broek.
klopt dat ze hele families tellen als lid, ik werd vorig jaar benaderd, of onze namen allemaal opgeschreven mochten worden als lid, kostte niks."
kanniewaarzijn
@Ян де веехоудер Klopt. Dus hoezo "die oude boer ook wat gehoord heeft..." Je moet je als LTO-aanhanger toch wel in vreemde bochten wringen!
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
voor het lokale LTO bestuur kan ik veel lof opbrengen, die laten zich op veel positieve manieren zien. Voor die stropdassen in den haag, die kloppen ons massaal het geld uit de broek.klopt dat ze hele families tellen als lid, ik werd vorig jaar benaderd, of onze namen allemaal opgeschreven mochten worden als lid, kostte niks."

Ja, die bedoel ik ook, nietszeggende reactie.
+3
@kanniewaarzijn Ik denk dat de meeste leden helemaal niet op een boerderij wonen maar op een gesloten afdeling in het verpleeghuis, daardoor krijg je natuurlijk ook zoveel slapende leden, als hun ledenadministratie echt heel slecht is zullen er ook wel een stuk of wat op het kerkhof liggen.
+1
slagroomvla
Kijk aan, eindelijk bewijs dat LTO klinisch dood is!
+2
@slagroomvla Hersendood waren ze natuurlijk al een hele tijd!
+4
BoerBart
@Ян де веехоудер jongens toch.
Niet te grof worden.
Binnenkort blijkt het artikel misschien fake news.
Je hele sector afbranden met roeptoeteren, daar kom je verder mee. Niet dus!

Veel prikkers zien LTO graag vandaag nog verdwijnen.
Dan vraag ik jullie: Wie komt er voor jullie op in den Haag/Brussel/gemeentepolitiek?

Succes met anoniem mopperen op die verdraaide media.
de hoef
@BoerBart waarschijnlijk net als nu niemand ,wat denk je dat er met ,met de amoniak gaat gebeuren in brabant ,is gewoon van 2027 naar 2020 gegaan ,en lto heeft niks te vertellen
sorry
@de hoef niks te vertellen???? huibers heeft destijds er mee ingestemd...
de hoef
Quote Reactie van @sorry:
er mee ingestemd.

dat was 2027 nu het 2020 is geworden kunnen ze niets, en dan waren er ook nog valse rapporten , dacht van een van de hout, is gewoon niks meegedaan
sorry
@de hoef 2028 was het al ,landelijk , brabant had een doelstelling,werd deze niet gehaald (wat op een paar% niet gelukt is)dan werd de datum naar 2022 gehaald,daar heeft hans dus mee ingestemd Door het trap inde kruis toneelstukje heeft vanhout het boekje open gedaan en is het aan het licht gekomen...
+1
gerrie-hul
@de hoef er is meer dan Brabant waar geen rekening word gehouden
weurding
@de hoef ,quote (en lto heeft niks te vertellen) denk dat calon ook het licht in brabant nog een keer uitdoet 😉
+1
BoerBart
@de hoef Ik zat/zit in het communicatieclubje om fatsoenlijk weerwoord te geven aan de provincie.
Echter het is compleet kansloos.
Naar mijn mening is ZLTO er te hard ingevlogen in den beginne..
Dit was niet des ZLTO's, maar meer op een NMV manier. Gewoon niks toegeven, nul compromis.

We weten nu dat het zo niet werkt.

Overigens heb ik stille hoop dat voor jongveestallen nog een compromis komt. Ik heb er diverse malen een beleidsmedewerker over gesproken. Hij gaf duidelijk aan dat er volop nieuwe vloeren komen. Deze zijn echter allemaal voor koeien. De koeienstalvloeren zullen aangepast moeten worden anders zijn de stalvloer leveranciers weer boos.

Voor jongvee is het bijna onmogelijk om een mestschuif te ontwikkelen die geen kalverpootjes breekt.
Ook de mestdoorlaatbaarheid is vanwege de smalle spleetjes enorm moeilijk.

Door het hard blaffen van ZLTO is de provincie nu niet van plan om de boeren snel tegemoet te komen.

Toch, heb geduld met de jongveevloer.
Frans1
Quote Reactie van @BoerBart:
maar meer op een NMV manier.

Dit is wel heel zwak
brabo
Quote Reactie van @BoerBart:
is de provincie nu niet van plan om de boeren snel tegemoet te komen.

ik ga ervan uit dat er nog wel een oude lullen regeling gaat komen voor mijn generatie die toch nog een paar jaartjes willen uitdrijven
kanniewaarzijn
@BoerBart Je bent ook al een paar stations te ver. Terug naar het begin en je eerst eens afvragen of er wel een probleem is. Wat ammoniak betreft is er al lang onderzoek gedaan door mensen die wél serieus te nemen zijn. In Wageningen daarentegen zijn de "wetenschappelijke" gelederen gesloten en men zwijgt als het graf. Of.....zijn ze misschien de data aan het zoeken? Kortom: de berekende problemen zijn nergens op gebaseerd!
+1
de hoef
@BoerBart heb twee jaar terug nog vergunning gehad voor jongvee
BoerBart
@de hoef Niet de vergunning maar wel de leeftijd van de vloer is bepalend, denk ik...
+1
de hoef
@BoerBart vorige maand controle gehad van omgevings dienst
allevergunningen bekeken en vloeren
afgifte vergunning is leidend zij mevr ,ik hoop dat jij gelijk hebt maar ik betwijfel het ,hen er vijf jaar geleden bij de koeien allemaal nieuwe ingelegd
robbies
@de hoef ik denk dat jij gelijk hebt. Als je 5 jaar geleden in je 15 jaar oude stal nieuwe roosters gelegd hebt, ben je gewoon de pisang nu
de hoef
@robbies behalve als je vergunning of melding had gedaan , heb er hier nog een paar spantjes aan geprutst met goed keuring voor ouwe roosters , dacht maks 20% uitbreiding
+3
Wilbert
De schrijfster doet alles om het naar beneden te praten...
24 miljoen omzet is ongeveer betalende 25.000 bedrijven? Dus de helft van alle bedrijven is lid van lto, lijkt mij realistisch.
Hier in de omgeving is 80% van de alle agrarische bedrijven lid.

Maakt mij niet uit waar je lid van bent, maar zonder betalende leden wordt belangenbehartiging op nationaal en Europees niveau toch erg lastig.
+1
koeman
@Wilbert het nivo van de journalist is ook twijfelachtig: "€122.400.000 miljoen moeten ontvangen"
matt
@Wilbert heb het niet gelezen maar lijkt me niet.
Dat de omzet alleen uit lidmaatschapsgeld bestaat.
robbies
@matt LTO heeft ook nog adviestak. Zou bij ZLTO de grootste inkomstenbron moeten zijn. Ik twijfel alleen of ze kwaliteit kunnen bieden. in 2013 is een derde van het personeel weggesaneerd omdat Vion geen dividend meer kon uitbetalen dankzij de profileringsdrang van Vermeer en van Doorn. Het beste personeel blijft dan natuurlijk niet aan boord
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @robbies:
k twijfel alleen of ze kwaliteit kunnen bieden.

Nou, daar twijfel ik niet aan. Dat konden ze ervoor al niet, dus nu helemaal niet.
+1
robbies
@dorpsrandhoeve dat kan ik niet beoordelen. Ik bel ze uit principe niet
+1
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
LTO heeft ook nog adviestak

Dat was vroeger,Advies is nu een zelfstandig bedrijf volgens mij,Rombou
robbies
Quote Reactie van @Frans1:
Rombou

Dat is de adviestak van LTO Noord. ZLTO heeft nog gewoon een commerciele adviestak
cs-agrar
Quote Reactie van @Wilbert:
De schrijfster doet alles om het naar beneden te praten...24 miljoen omzet is ongeveer betalende 25.000 bedrijven? Dus de helft van alle bedrijven is lid van lto, lijkt mij realistisch.Hier in de omgeving is 80% van de alle agrarische bedrijven lid.

Zullen ook wel omgevingen zijn waar niemand lid is?
cs-agrar
Quote Reactie van @Wilbert:
Hier in de omgeving is 80% van de alle agrarische bedrijven lid.

en dat dan minstens x2, hangen nog zooitje oldtimers aan enz..
Jan-T
Vind het maar een vreemde constatering van wanneer je lid bent van LTO
en het hele gezin staat dan ingeschreven als lid.

Er zijn bij verenigingen maar drie soorten leden volgens mij?
1. Je bent actief en betalend lid ( met stemrecht ).
2. Je bent niet actief en betalend lid ( met stemrecht ).
3. Je bent geen lid maar donateur, je betaald een kleine financiële gift. ( geen stemrecht )

Kortom bij LTO is het niet allemaal zuiver qua lidmaatschap.

Ben zelf geen lid omdat ik vind dat een lidmaatschap niet meer dan €.100,- per jaar mag kosten.
Als je als vereniging meer wil dan zal je de vereniging dit zelf moeten ophalen en verdienen.!!!
Koeien boertje
@Jan-T ik ben lid van de nmv.

LTO vind ik ook belachelijke prijzen nemen ten opzichte van wat ze voor elkaar krijgen en in vergelijking met nmv is die een stuk beter en goedkoper

Als je dat leest waar LTO allemaal bij aan tafel zit en waar ze een stempel op drukken vind ik triest.

Helemaal nergens lid van zijn is ook niet goed, ik heb het gevoel dat de nmv iets meer standvastig is. Misschien wel iets te, omdat je dan overal niet voor uit wordt genodigd.

Dit heeft een groter nadeel dat de nmv een moeilijkere gesprek partner is, en daarom makkelijker LTO aan tafel zetten want als je er wat door wil drukken moet je ja knikkers aan tafel hebben.
Kunnen ze altijd zeggen dat er een boeren belangenbehartiging organisatie aan tafel gezeten heeft.
+3
Flinstone
Lekker negatief is de schrijfster van het stuk! Kwaliteit van Boerenbusiness is ook onder de maat maar dat terzijde!
Het mooie van dit forum is dat de niet-leden en de mensen die op vergaderingen van LTO of RFC niks durven te zeggen of bang zijn om hun mening te verkondigen!
Als ik af en toe lees wat voor goede en minder goede argumenten hier naar voren komen dan moet het toch een koud kunstje zijn om bestuurders te vinden!
Prikkers ga besturen bij RFC of LTO of NMV dan kan de wereld veranderen!
De NMV en DDB kunnen niet eens bestuurders vinden en met zoveel leden moet dat toch mogelijk zijn!
+6
wally
Ben Jaren van meerdere clubs lid geweest maar lto inmiddels niet meer
ben wel naar klankbordbijeekomsten geweest en heb geprobeerd input te geven aan ''mijn'' belangenbehartigers, en niet alleen eigenbelang. Echter heb ik niet het gevoel dat er wat met de geluiden uit de klankbord groep gedaan werd. Steeds meer is LTO een verlengstuk geworden van het overheidsbeleid. De minister maakt hier dankbaar gebruik van.
Als ze zich meer als belangenbehartiger zou profileren en minder als beleidsmaker zou dat de leegloop aan leden kunnen stoppen.

zolang calon en schouten een wedstijdje doen wie de boeren het best op de vinger kan tikken komt het niet goed

Volgens mij is het feit dat we hier naar het aantal leden moeten gissen al behoorlijk fout. of de schrijfster nu goed of niet goed is, ze maakt duidelijk dat LTO maar gewoon eens met de billen bloot moet, dan is alle discussie ineen keer opgelost. Het feit dat dat nog niet is gebeurt kon wel eens een teken aan de wand zijn
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @wally:
Steeds meer is LTO een verlengstuk geworden van het overheidsbeleid.
Er heeft zo'n 20 jaar geleden een enorme koehandel plaats gevonden; LTO heeft destijds de MINAS doorgedrukt (het ministerie wilde dit niet is ons door een ambtenaar verteld). Je kunt je dan afvragen waarom die er toch gekomen is. Feit is dat in diezelfde tijd de LTO zich actief ging bemoeien met natuurgebieden. Er werd actief meegewerkt aan het aanwijzen hiervan en de "uitverkorenen" lieten ze vervolgens vallen als een baksteen. Dit gaat tot op de dag van vandaag door. 1+1=2 lijkt me zo. Geen wonder dat de mislukte MINAS, nadat die in keurig overleg met Europa was afgeschoten ( de missers stonden immers gewoon op papier) werd vervangen door achtereenvolgens de handreiking, de BEX en de KLW. De doelgroep van LTO moest en zou immers bevoordeeld worden. Het ministerie en LTO zijn tot elkaar veroordeeld, dus verwacht vooral geen verandering. LTO is nog lang niet klaar met de Trojka.
hans1980
LTO zou dat stomme plan van RFC afschieten , melkquotum 2.0 past niet in vrije wereldmarkt.
RFC doet net alsof er nog een melk toenamie komt na invoering fosfaatrechten ??? Boeren zijn klaar met extra regels een geluid dat totaal niet van onze belangenbehartiging komt? Hoe kan dat ?
robbies
@hans1980 dat zou toch geen verrassing mogen zijn? LTO zit in de mangel bij RFC en de Rabo. Als de KLW wordt afgeschoten zijn ze als een riek op LNV, maar wanneer de zuivel enkele grupstalboeren pootje licht of doodleuk een nieuw quotum introduceren menen ze dat het niet hun zaak is. Tja...
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
de KLW wordt afgeschoten zijn ze als een riek op LNV
Zie 2 reacties naar boven!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
78
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
0