Bedrijfsblokkades NVWA deels onterecht

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) had maatwerk moeten leveren bij een onjuiste registratie van de runderen. Dat oordeelde de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) 3 mei. Een volledige bedrijfsblokkade stond lang niet altijd in verhouding tot het vergrijp.

"De discussie die bij veel melkveehouders speelde, was dat de NVWA zei dat zij een bedrijfsblokkade moesten opleggen", zo zegt Nico Bouwman, advocaat bij Rein advocaten en adviseurs. "Nu is het vaak zo dat de NVWA het bedrijf blijft blokkeren totdat onomstotelijk bewezen is wat er is gebeurd met de koeien en kalveren. Iets wat bijvoorbeeld bij een verwerping voor 7 maanden lastig vast te stellen is."

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cbb , bedrijfsleven en nvwa geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN