‘Verlies RFC is winst voor de leden’

Een groepje Groningse FrieslandCampina-leden zet de aanval in op het plan van hun coöperatie om marktconformer te gaan opereren en daarbij de melkstroom ook te reguleren.

FrieslandCampina (RFC) moet niet gaan voor een hogere winst voor de zuivelonderneming, maar voor een zo hoog mogelijk melkprijs voor de leden, zegt woordvoerder Jan Schouten.

Deel dit topic

Reacties

+3
puntertje
'Verlies voor FrieslandCampina is winst voor de leden, zo verwoordt de groep Groningers kort gezegd hun verzet tegen de nieuwe plannen.'
Kortzichtiger uitspraak kun je niet snel bedenken. Terwijl het volgens mij zo is dat er juist veel te laat ingegrepen is omdat de watjes uit het bestuur meenden dat de goede jaren na de fusie vooral aan hen te danken waren en zich onaantastbaar voelden dan wel bang voor hun baantje waren, gleed de coöperatie als een Titanic richting ijsberg. Alleen proberen de stuurlui nu ze wakker zijn geworden toch nog uit alle macht bij te sturen. En dan zijn er altijd weer groepen mensen die denken dat er niets aan de hand is en vinden dat je er wel doorheen kunt varen. 'laat het orkest maar doorspelen, als we eenmaal in het water liggen zien we wel verder. En dan geven we de stuurlui alsnog de schuld van het niet ingrijpen'.
Niet te hopen dat dit soort kortzichtige jokers zich gaan melden voor bestuursfuncties.
cornelissen
@puntertje Ga je 3 mei ook naar Zuidhorn
+1
puntertje
@cornelissen Neh, dat wordt een zaal vol gefrustreerde mensen die met elkaar gaan meehuilen en daarna de conclusie trekken dat ze het wel met elkaar eens zijn en dat ze dus gelijk hebben. Ben ooit in zo'n stadion geweest waar voornamelijk anti-weiders waren en waar Van Weperen concludeerde dat weidegangplannen slecht waren omdat bijna iedereen tegen was. En het deel van het geld dat was opgehaald zit nog steeds in de zakken van de organisatoren. Dit wordt een herhaling van zo'n schertsvertoning.
cornelissen
Quote Reactie van @puntertje:
En het deel van het geld dat was opgehaald zit nog steeds in de zakken van de organisatoren.

Ik heb overigens niets in het mandje of emmer gedaan, maar ik geef toe ,ik was een van de weinigen. Wat mij verbaasde
+3
weurding
Tja,..... net als sommigen denken dat geen belasting betalen de redding van je bedrijf is... 😂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rfc , reguleren en coöperatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN