'Duynie zet perspulp scherp in de markt'

Voerfabrikant Duynie, onderdeel van Royal Cosun, heeft de voorkoopprijzen voor bietenperspulp en cigarant voor campagne 2018/2019 bekendgemaakt. Vanaf deze week kunnen veehouders aanspraak maken op volumes.

Deel dit topic

Reacties

+2
puddingbroodje
Zelfde prijs als vorig jaar is dat dan ""scherp""
putjesschepper
Het is allemaal voer bij de boer😄
+2
Jaap40
Het contracten aansmeren is al weer begonnen? Bieten zaad zit amper in de grond. Heb nog nooit gehoord dat er tekort perspulp is dusssss ...
Op het laatste moment gaan ze ook wel een mooi prijsje maken hoor.
nederlandse boer
@Jaap40 IJdele hoop van 'prijsje' op het laatst. Het werkt m.i. heel simpel. Wat verkocht is wordt uitgeleverd, wat niet verkocht is wordt eenvoudigweg gedroogd en gaat voor € 170/ton als droge bietenpulpbrok over de toonbank.

Dus als je wat wilt, zou ik toehappen.
cjw73
@nederlandse boer of ze geven het weg voor de vrachtkosten om het in de vergister te doen.
+1
grondlozeboer
Als ik hier de voorraden in de buurt nog zie en wat er overal nu al aan gras staat denk ik dat t animo nog wel s tegen kan vallen voor perspulp
+6
George
Als jullie allemaal zulke grote bulten voer hebt zitten snap ik niet dat zich iemand druk maakt om dit bericht. Als dat zo is zal Duynie het naar de vergister moeten brengen.

Het is trouwens een raar wereldje , De bemestingsnormen zijn erg strak en men spreekt van het uitmergelen van de landbouwgrond en de productie per koe stijgt of blijven minsten op peil en de ruwvoervoorraden nemen toe. Ergens klopt er iets niet.
Elvis
@George als je een verse koe 16 kg brok geeft blijft er wat kuil liggen
m uut m
@Elvis
En de koe?
Elvis
@m uut m gaat fantastisch volgens agrifirm... voerkosten gaan wat omhoog maar dat mag verder geen naam hebben
+1
overstekend wild
Dacht dat bijna alle pulp in dat mega vergistertje van ze moest. Vallen de kosten van de digistaat opslag en afzet soms wat tegen
jan.1
Zit nog wat werk aan bij het inkuilen,je kan dan wel nix rekenen daarvoor, maar dan werk je voor noppes... beetje plastic en silo en wat rente voorschot..dat moet ook betaald worden.
Wacht najaar maar af.
+2
verbi
Heb afgelopen jaar in december 450 ton gehad loonwerker met de kraan en een tractor met voorschuif op gazonbanden koste me in totaal 770 euro. Als je voor zoveel geld voer krijgt dan vindt ik het pinuts. Goed aanrijden en 15 cm grond erop in de sleufsilo met 1.30 mtr voersnelheid per week zonder broei.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderdeel , cosun , veehouders en perspulp geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0