Meer weidevogelbeheer in Utrecht in 2019

Het Natuurbeheerplan 2019 van provincie Utrecht bevat meer mogelijkheden voor weidevogelbeheer rond bestaande weidevogelkerngebieden dan dit seizoen.

Deel dit topic

Reacties

dwers
Bij mij is alweer een grutto nest leeggeroofd 😢 zat op 15 juni land alleen bemest met stromest, is kruidenrijk en met plas dras. ( frustrerend )
van Ittersum
@dwers Gisteren richting naar het bos van @cjw73 gereden om eens flink te genieten van de neven en andere soorten gespuis maar toen ik langs de plas en dras her en der reed, viel me 1 ding op..., geen vogel te bekennen. Op de percelen ernaast juist wel(daarom viel me het zo op). Is de bedoeling dat de weidevogel daar gaat zitten en te broeden of is het plas en dras alleen bedoeld voor foerage?
dwers
@van Ittersum ik heb dit jaar voor het eerst een plas dras pomp, op dat perceel 15 juni maaien de buren eromheen hebben tegen dat perceel aan ook later maaien.
+2
bio boer

(klik om te vergroten)

Dat bruine vierkant is de plas dras daar broeden bij ons alle vogels omheen
+1
bio boer
@van Ittersum puur om voetsel te vinden voor de kuikens is het gras te lang waar door ze niet bij de insecten kunnen bij een plasdras groeit het gras langzaam en kunnen ze mog bij de insecten
+1
dwers
@bio boer zo heb ik het ook gehoord insecten op het gras kunnen kuikens niet meer bij , mijn 15 juni land heb ik alleen vaste mest op gedaan zodat het niet te hard groeit.
+1
cjw73
@van Ittersum zoals ik kortgeleden tijdens de vergadering van de natuurvereniging heb begrepen is dat ook de bedoeling. Het plas dras is alleen om het voedsel te zoeken en de weidevogel percelen er omheen moet in gebroed worden. Maar hierbij mij hebben we dat niet. Meer balk-woudsend.
van Ittersum
@cjw73 die bedoel ik dus ook
cjw73
@van Ittersum daar zit mijn zwager, is volgens de verhalen daar toch wel een succes hoor
van Ittersum
@cjw73 bij was "vliegende euro's " ook altijd een groot succes, als incasseerder en vogelliefhebber uiteraard
cjw73
@van Ittersum nooit van mogen profiteren, doordat alles hier moet wijken voor de ganzen
bio boer
@cjw73 zit ook in het ganzen gedoog gebied en bij de workumer waard zitten ze nu nog maar ook weide vogels weidevogels en ganzen gaan prima samen hier wel 50 nesten rond de plasdras met goede resultaten met vlieg vlug worden
cjw73
@bio boer wij zijn hier sinds november uit het ganzen gedooggebied en zie nu de voordelen al, want moet nodig maaien zoveel staat er.
bio boer
@cjw73 ja zit er ook aan te denken is nog een hele klus om hier 130 ha ganz vrij te houden de vaste vergoeding is er al af
cjw73
@bio boer actieve jager is het halve werk. We hebben hier met 3 boeren ruim 150 hectare en het gaat prima. En buurman is ook bio dus moet kunnen.
bio boer
@cjw73 haha ja vast wel denk dat met dit onderwerp geen verscheel in bio en reguliere is

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weidevogels en weidevogelbeheer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0