Zuivelreus kiest voor puur.

AMERSFOORT - FrieslandCampina bindt de strijd aan met onnodige kleurstoffen en suikers. De zuivelreus gaat naar als zijn producten kijken en heeft als eerste het merk Optimel aangepakt. De aanpak vloeit direct voort uit het duurzaamheidsoffensief dat het bedrijf is begonnen. Ook melkveehouders gaan dit merken.

Meer: telegraaf.nl/financieel/1972907/…

Deel dit topic

Reacties

+1
paul1
Kies voor melk
jg
Kies voor MARKT bedoel je ?
putjesschepper
Er staat in het artikel dat jumbo in 2020 alleen nog maar zuivelproducten wil hebben van weidemelk
+2
grondlozeboer
@putjesschepper kan de rest op export. Jumbo neemt toch niet alles af
+1
putjesschepper
Rfc wil waarschijnlijk grote bedrijven afstoten die geen weidegang toepassen.
+2
j h p
@putjesschepper Ik heb liever kleinschaligheidstoeslag, past mij beter. 😬
ted9
@putjesschepper Hoezo wel helpen opzetten van monovergisters..... bijzonder
putjesschepper
@ted9 ja dat is ook weer waar,maar als ik dat artikel lees krijg ik zo'n indruk.
+1
de jonge
@putjesschepper dan moet je het tegenovergestelde gaan doen bij rfc dan word je in de toekomst beloond. kijk de afgelopen jaren maar hoe het is gegaan met degenen die geluisterd hebben naar rfc en niet mega doorgestampt hebben
robbies
@ted9 van dat initiatief wil RFC met alle macht af. Dat merk je in alles. In de afgelopen vergaderingen is het niet eenmaal aan bod gekomen. Er is nog een netwerk actief, maar actieve acquisitie wordt er niet gepleegd.
ted9
@robbies wat een wanbeleid. Bij fc dan weer dit dan weer dat. En als boer kun je als je overal in mee gaat maar investeren in dingen die morgen al weer achterhaald blijken te zijn. Kort om rustig blijven
+2
puntertje
@robbies Dat was Joosten z'n Waterloo, uit alle macht de CO2 productie proberen terug brengen terwijl Piet Boer de leden bleef voorhouden dat alle melk toch wel verwerkt zou worden. En dan wordt één of geen van tweeën een succes, maar nooit allebei. En het is geen geworden, dat is nu wel duidelijk.
Wilbert
@robbies nu overdrijf je. Tijdje terug nog een positief artikel over gezien. Was met weidegang.
robbies
@Wilbert de techniek zal ook best op een individueel bedrijf werken. Maar moet een zuivelcoöperatie zoveel tamtam maken om bij een tiental leden een mestvergister weg te zetten? De ambitie lag op 1.000 operationele mestvergisters in 2020. Dat gaan ze bij lange na niet halen. En ik heb ook niet het idee dat ze bij RFC rouwig zijn dat er niet meer interesse is.
dewittemotor
@robbies Ik denk het ook. Maar dan maken ze wel een flater bij de overheid.

En dat zonnecollectoren project loopt volgens mij ook niet helemaal soepel.

Ze willen van alles en roepen van alles, maar presteren niks. Ik vrees dat dit een bedrijfsprobleem is
van Ittersum
@putjesschepper de "blinde" 3 x 2 bedrijven, maar daar is ook wel een markt voor.
Dus weer 3 ct/liter erbij, toemaar het kan niet op.
van Ittersum
@Detukkeroettwente of anders 3 cent minder gebeurd. Tis maar wat je als referentiegetal neemt.
putjesschepper
@van Ittersum omdat het herverdeling melkgeld wordt komt de coöperatie nog meer onder hoogspanning. Bovendien die 3 cent moet je ook vlog voeren dus kan plus min al een cent af.
ted9
@putjesschepper is dat vlog voeren nog een beetje interessant.....
putjesschepper
@ted9 als je eiwitbrokje voer zit je zomaar 1 cent hoger vooral bij for farmers.met zo weinig mogelijk eiwit blijft er 0.070 over. Niet erg interessant
dwers
@ted9 ik zat vorig jaar op 0.6 cent extra voer kosten VLOG, maar na 3 bulkjes voer heeft Friesland Campina mij eruit geflikkerd. ( grupstal).
de jonge
@ted9 zal wel hetzelfde zijn als met weidemelk.eerst groot aankondigen 1 cent per liter meer en als het op het beuren aankomt is het een halve cent.
putjesschepper
@de jonge helaas de waarheid
@putjesschepper Sigaar uut eigen doos heet dat, en de top en ledenraad maar zeveren , van O O wat zijn we toch duurzaam, zonder dat men weet wat het inhoud/toevoegd.
van Ittersum
@Detukkeroettwente beste gewoon alle net.niet.bonussen schrappen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0