Kettingzaag benzine

Beste leden ik heb een tweedehands kettingzaag gekocht maar hoe zit dat met die mengsmering of moet ik de kanteklare tweetaktbenzine van aspen kopen

Deel dit topic

Reacties

Wim3065
Is het beste zo'n voorgemengde benzine! Goedkoper is het wrs niet...
bert8210
Het is best altijd zelf te mengen en zo vers mogelijk, bij een mengsel die een paar weken oud is gaat de olie in de benzine weg waardoor je smering ook weg is, ik doe altijd maar een liter of twee klaar
cornee13
Oke wim zo jerryvan aspen is 15 euro
deerefan
Wij hebben altijd de motomix van stihl
cornee13
Oow dat is nog duurder dan aspen
thijs caseih
Aspen hebben wij ook is goeie mengsmering.
Wimsumar
Beste Cornee13: Ja, dat is altijd wat met die tweetakt motorzagen.

Neem zoiets:

Klik:
willem en mf
Winsumar dat dat is veel beter ja
Wim3065
Wij hebben ook het mengsel van Stihl! Beter is er niet in in onze ogen 😉...
Maar meningen verschillen natuurlijk!
TurnMeLoose
Een kettingzaag wat op Aspen heeft gelopen mag erna nooit op mengsmering lopen. En andersom precies hetzelfde!! Of je moet de kettingzaag eerst laten reinigen.
janrus
Mengen is 1 op 50
arjan de knooierd
Ach hoezo niet tis allemaal benzine en het ontvlamt allemaal maar dat aspen
dat is veel duurder en dat van stihl ook

zelf mengen beste optie!
Wim3065
Goedkoopste optie, idd 😄.
Sinds wij met het Stihl mengsel werken hebben we nog geen kapotte kettingzaag gehad... Terwijl wanneer we zelf mengden er toch al eens een motortje durfde sneuvelen. Maar het kan ook toeval zijn natuurlijk!
Shrekkie
En zaag je voor derden dan ben je verplicht (!) om Aspen te gebruiken
DESLAGERURRE
Of de stihl versie daar van shrek 😉
johndeere9620fan
Aspen zou ik doen, bederft ook niet, gewone benzine kan namelijk werkelijk waar bederven! 😉 Maar wat ben je van plan met een kettingzaag op je 14e?
RF-HanomagR19
Sinds we een kapotte cilinder + zuigers hebben gehad, zagen we altijd op aspen.

(hadde 's morgens net nieuwe gehaald, maar bleek al dat die vrij oud was bij de garage, dus ging de zaag kapot 😞 )

Dan betalen de mensen maar iets meer...
Corne S
Bij weinig gebruik is aspen beter. Bij Aspen zijn de schadelijke stoffen eruit gehaald. De benzine bederft eigenlijk niet (bij gewone mengsmering benzine vanaf 3 maanden tot 6 maanden begint het). Bovendien is het voor jezelf ook beter.

Bij veel gebruik gaan de kosten dan spelen. Dan kun je beter naar de pomp rijden en daar mengen (soms is het daar al gemengd, of anders verhouding instellen en per liter een pompje olie). Nadeel van zelf mengen is, dat je het gauw te vet of te schraal doet.

Verhouding is altijd ongeveer tussen de 1 op 45 / 1 op 50. Vroeger was dat lager, komt omdat de olie nu beter is.

Te vet is niet goed, je krijgt dan kool op de zuiger en tussen de zuigerveren (op de lange duur). Dan kan hij vast lopen. Te schraal loopt hij heel snel vast. Zorg dat je ketting scherp is, dat is ook beter voor je motor (maakt hij minder toeren). Bij bosmaaiers (ook tweetakt) zie je dat 9 van de 10 bosmaaiers die vastlopen een mes hebben (die ene een touwkop). Met mes kun je veel meer toeren maken, dus sneller vastlopen. Gemiddeld kost revisie rond de 250 euro.

Algemeen: zorg dat je altijd dezelfde olie en verhouding hebt. Anders krijgt de motor de ene keer te veel benzine en de andere keer te weinig. De jerrycan waar je het indoet, ook goed schoonmaken (bijv. reinigsmiddelcan, anders vreet dat spul heel je aluminium caberateur op).

@TurnMeloose: volgens mij mag dat wel, je moet alleen je caberateur opnieuw aflaten stellen. De andere benzine is anders qua dikte en olieverhouding.
IH-Kees
Ik haal altijd 5 ltr benzine en meng zelf in een 1 of 2 ltr fles nauwkeurig de olie erbij. zo is het altijd vers, en staat het gemengde nooit te lang.
En als ik de kettingzaag langere tijd weg leg haal ik altijd de benzine eruit.
steyrcvt6160
Je moet aspen of stil motormix of zo iets
arjan-jasper
Aspen is het beste maar stihl olie en 1op40 is ook wel goed.
cornee13
He wisumar die v8 zaag mooi ding maar ik heb een husqvarna 55 gekocht
Groothengeveld
Busje tweetakt-olie kopen bij het benzinestation en een jarrycan. Dan 1 op 50 mengen 😉 Goedkoper kan niet.
cornee13
Nee bij onze dealer is aspen 18 euris per 5 liter
interman
Je kan 2 dingen doen, je hele leven aspen kopen, en duurder uit zijn maar je kettingzaag kan langer mee gaan.
of gewoon zelf mengen, stuk goedkoper uit zijn.
en stel dat ie vast loopt over tig jaar
kun je em voor et geld dat je bespaart heb weer laten geviseren.
en aangezien je een 2e hands zaag koopt wist ik het wel......
cornee13
Wat dan iterman aspen ofzo me pa doet het mengen en ik zat eraan te denken voor aspen maar dat is me veels te duur aspen is 15 euro en olie en benzine is 8 euro bij elkaar dus ik weet het wel
interman
Ik zou voor zelf mengen gaan.
heb je wel veiligheids broek en helm derbij gekocht ?
cornee13
Ja een helm met vizier heb ik maar geen broek ik zaag altijd met overall. aan maar het is voor de hobby voor de winter haardhout zagen me pa een beetje helpen aangezien de winter van vorig jaar hadden in 2 weken 4 aanhangers weggestookt [ 2 kachels huis en schuur dan ]
walker1
Een gewone overall bied geen bescherming tegen de kettingzaag. Het is aan te raden ook een zaagbroek of overall te kopen.
Daar zitten allemaal dunne draden/vezels in die er voor zorgen dat de zaag meteen vast slaat als je per ongeluk met de zaag tegen je been komt.
Bij een gewone broek of overall zaagt een kettingzaag meteen doorheen en ook zo je been in.
walker1
Bekijk dit maar eens:

Evers
Wij gebruiken stihl mix, niet goedkoop maar wel beter. Aspen kan ook.

Heb ergens gelezen dat ze sinds begin 2009 het zwavelgehalte in benzine/(rode)diesel flink hebben moeten verlagen wat als gevolg heeft dat de smering minder zou zijn geworden. Lijkt me geen goed idee meer om zelf te mengen in ieder geval met oudere zaagjes want meer olie toevoegen werkt sowiezo niet.

Ik sta elke winter te zagen en draag dan uiteraard een zaagbroek. Vind het ook geen gezicht die lui die denken stoer te zijn zonder been bescherming en dan continue zover naar achter staan dat het lijkt of ze staan te poepen.
jd4050
Wij hadden ooit een oude zaag om een paar boomstronken weg te zagen. hebben we gewoon brommix van de bp ingedaan. eerst liep hij een beetje moeilijk en viel een keer uit maar daarna deed hij het gewoon.
RF-HanomagR19
Wij hadden ook nooit zaagkleding, maar sinds we een brief kregen dat het verplicht werd (waar we het hout kochten) hebben we het gekocht. Maar het is zeker aan te raden.

Vooral omdat je nog maar 14 bent, (ik begon toen ik 16 was, maar eerst met een redelijk onscherpe ketting, advies, en 3x nadenken voordat ik iets deed.) Want hechtingen heb je al te snel!!

Tip: op marktplaats staat soms ook wel wat.

EDIT: link.marktplaats.nl/381025494/
mf gek
Aspen!! is hele goeie mengsmering hebben wij ook in de bos maaier
interman
Het is idd zwaar af te raden zonder zaagbroek te zagen, tuin-tools.nl/ hier hebben ze zo`n overal voor 85 euro. heel veel goedkoper zijn ze er niet. maar ga niet besparen op je veiligheid!
mocht je de broek 2e hands willen kopen moet hij nog wel helemaal heel zijn, als een keer de zaag erin is geweest kun je hem weggooien.
jasper01
Hm soort benzine ligt aan het merk maar kijk uit mijne is laatst vastgelopen vanwege verkeerde benzine kijk ook even naar de zuiger kun je zien door de uitlaat eraf te halen als die gekrast is gewoon terug brengen krijg je dikke problemen mee
bertus844s
Let wel op met de mengverhouding ik zie hier staan dat sommige 1 op 50 mengen dat zou wel kunnen maar dan moet je meng olie daar wel geschikt voor zijn. Als je zuinig wil zijn gewoon aspen of stihl mix is misschien iets duurder in aanschaf maat word niet"oud" zoals mengsmering wel doet en ontmengt zich ook niet. Van alle zagen en maaiers die we in onderhoud hebben is er nog nooit een stukgelopen op aspen of stihl mix daar integen met mengsmering wel. En als je weet wat een ciindersetje kost kun je daar veel aspen of stihlmix voor verstoken.
jasper01
Hm reparatie van mn stihl 026 had me minimaal 180 euro gekost kreeg er 200 voor trug als ik een husqvarna 353 nieuw kocht
newzealander
Gewoon zelf mengen 50:1 = 100ml op 5 liter beziene met 2 takt olie
werkt altijd .hier in nz heeft iedereen een kettingzaag die van ons lopen altijd (still) en voor de smering van de ketting kan je gewoon verlopen olie gebruiken ,is het goedkoopst kettingzaag olie is alleen goed voor wie het verkoopt en zo raak je je velopen olie ook kwijt .onze zagen lopen er al 10 jaar probleemloos op .zelfs hier gebruiken ze kettingzagen voor een geslachte koe in 2en te zagen alleen dan gebruiken ze slaolie voor de smering van de ketting
interpowerrr
Ik meng gewoon zelf 1:40 gaat prima, ik zaag zo'n 15a20m3 per jaar. voor gebruik altijd even de zaag en jerrycan goed schudden.
arjan-jasper
'kheb alleen een overal en 'gewone'broek aan en oorkappen natuurlijk. en handschoenen.
eddie
Aspen gebruiken wij, we mogen ook niks anders gebruiken trouwens 😛
Boswachter
Wij Aspen 4 takt en Stihl Motormix. ideaal niks geen gedoe met olie en bezine mengen
cornee13
Ik hoorde dat je voor zelfde gemengde benzine houdsbaarheidsmiddel kkon kopen weten jullie daar meer van?
me
Mengsmering uit pomp bij de shell halen! Al is dat zeldzaam dat ze zo'n pomp hebben 😛!
jd-tiessink
Je kunt beter gewoon aspen 2 takt nemen dat is beter als sthil motormix wan daar krijg je gruwlijken koppijn van
Corne S
Je hebt van Briggs en Stratron sooroto fuelfit. Daarvan gooi je iets van 5 tot 10 ml in de tank. Of het werkt weet ik niet.

Wat je ook kunt doen, is van die duurdere benzine halen bij de pomp (powerplus, shell .. power). Volgens mij zijn daar ook wat stoffen uitgehaald waar je niks aan hebt. Zo krijg je puurdere benzine. Weet niet precies hoe het zit, maar voor die paar liter met die paar cent hoef je het niet te laten.
RF-HanomagR19
@me die gaat ook naar de knoppen na een aantal weken.

Dat is ons 2x overkomen (brommer en zaag), hadde nieuwe gehaald, maar die bleek ook al zolang te staan bij de pomp, dat hij was vergaan.
fendtjuh
Als het een oude kettingzaag is kan het ook nog 1:25 zijn... zag ik laatst ook. Als het 1 : 50 is zal ik het wat ruimer aanmengen, zo'n ding heeft wel wat te voorduren en dat beetje olie, kun je beter 1 : 45 of 1: 40 mengen, smeert toch wat beter.
casegek02
Ik haal altijd aspen op
MANdriver
Teveel olie is ook zeker niet goed, veel koolafzetting wat weer isoleert met warm en vastlopers als gevolg. Dus daarom zou ik voor Aspen of de Stihl motomix gaan wil je lang plezier hebben van de zaag. Ook voor het langer niet gebruiken van de zaag beter.
robert_fendt
Wij hebben altijd Aspen, vindt mijn pa het handigst. De prijs is gewoon schandalig, €3.50 per liter ongeveer.
arjan-jasper
Ja, das echt veel te duur. maar wij hebbne het ook.
jasper01
Word veel geluld over dat aspen/stihl motomix maar wat kost een nieuwe kettingzaag met die moderne benzine van tegenwoordig kun je niet gewoon een paar mnd spul laten liggen dat heeft me laatst al een kettingzaag gekost lang niet alle kettingzagen lusten trouwens die benzine de beetje ouderen lopen er niet goed op is mijn ervaring
cornee13
He jongen ik doe gewoon zelf mengen en het gaat goed en die zaagkleding ben ik voor aan het sparen gr cornee
Heldern
Heb 2x de Stihl MS260 C
1tje loopt gewoon op mengsmering wat ik zelf aanmeng voor de brommer. Kun je rustig 3 jaar laten staan 5 x trekken en hij deed het weer.
Maar heb laatst een nieuwere Stihl MS260 C erbij gekocht maar die heeft altijd gelopen op motormix van de Stihl dus daar heb ik Stihl olie voor maar meng ik gewoon aan met Euro 95 en lopen als een trein.
Aspen wil Stihl niet altijd even goed op lopen.
Maar als je dat spul is mega duur. Tenzij als je weinig zaagd want dat spul kun je ook een paar jaar laten staan.
royd6806
Aspen is goed, maar je moet het niet mengen met motomix of andersom zit tog een beetje verschil in

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden benzine en kettingzaag geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
57
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
834
TREFWOORDEN