Big Data neemt de boerderij over, maar wie zit er aan de knoppen?

Privacyschending is niet het grootste gevaar van Big Data in de landbouw, stelde Melanie Peters van het Rathenau Instituut afgelopen dinsdagavond in de Rode Hoed. Een groter gevaar is dat de boer en de maatschappij niet krijgen waar ze behoefte aan hebben.
De elektrische tractor van Paul van Ham, die gisteren in de Rode Hoed werd gepresenteerd, bleek een ware jongensdroom, een soort Transformer die in onverwachte richtingen kan rijden, met wielen die tijdens het rijden naar elkaar toe en van elkaar af kunnen bewegen. De uitvinding oogstte voel oehs en ahs. Maar Big Data bleef toch het grote thema van de avond.
 Big Data neemt de boerderij over, maar wie zit er aan de knoppen? (foodlog.nl)

Privacyschending is niet het grootste gevaar van Big Data in de landbouw, stelde Melanie Peters van het Rathenau Instituut afgelopen dinsdagavond in de Rode Hoed. Een groter gevaar is dat de boer en de maatschappij niet krijgen waar ze behoefte aan hebben. De elektrische tractor van Paul van Ham, die gisteren in de Rode Hoed werd gepresenteerd, bleek een ware jongensdroom, een soort Transformer die in onverwachte richtingen kan rijden, met wielen die tijdens het rijden naar elkaar toe en van elkaar af kunnen bewegen. De uitvinding oogstte voel oehs en ahs. Maar Big Data bleef toch het grote thema van de avond.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouw , wielen , tractor , boerderij en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!