CBb moet tal van rechtzaken van veehouders tegen de overheid behandelen

Veehouders stappen massaal naar de rechter omdat ze zich gedupeerd voelen door overheidsbesluiten. Dat melden verschillende advocatenkantoren die de boeren daarvoor hebben ingeschakeld. Volgens hen gaat het om honderden zaken. Veel veehouders procederen vanwege het fosfaatreductieplan en de fosfaatrechten. Daarnaast worden er op dit moment procedures voorbereid van melkveebedrijven die eerder dit jaar werden geblokkeerd vanwege onvolkomenheden in de I&R-administratie en is een rechtszaak tegen het veehouderijbeleid van de provincie Noord-Brabant aanstaande. Omdat het zaken betreffen die een financiële beoordeling en veel onderzoek vergen is er meestal een bodemprocedure nodig waarbij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) uitspraak moet doen.

Deel dit topic

Reacties

slagroomvla
Rechtszaken hebben geen enkele waarde meer, althans voor de rfc leden.
+1
Grensboertje
@slagroomvla Oh jawel, wat dacht je van 20k aan onterechte boete weer zien terug te krijgen? Heb er ook een zaak lopen zowel voor frp als fosfaatrechten.
christo
@slagroomvla Waarom niet?
de hoef
@slagroomvla de brabantse rechtzaak zowieso wel
de rest trekt aan het kortste eind lijkt mij ,op een enkele starter na
aart-kardol
@de hoef Zelfs een nieuw starter trek aan het kortste eind.
de hoef
@aart-kardol vertel ,ben je te laat gaan melken,of wat anders

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cbb , bedrijfsleven , overheid , veehouders , melkveebedrijven , uitspraak , fosfaatrechten en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0