'Lat voor vervangen van eiwitten uit vlees of zuivel ligt hoog'

Om in de toekomst wereldwijd alle mensen van voedsel te kunnen voorzien is het noodzakelijk dat zij een groter deel van de eiwitten die zij consumeren uit plantaardige bronnen halen. Maar de lat voor het vervangen van eiwitten uit bijvoorbeeld vlees of zuivel ligt hoog. De uitdaging zit in het ontwikkelen van eiwitten die volgens de eisen geleren, schuimen of emulgeren. Het eiwit moet de aminozuren in de juiste verhouding leveren, goed verteerbaar zijn en goed te verwerken zijn, zegt Fred van Velde. Hij leidt het onderzoek dat NIZO doet naar eiwitfunctionaliteit en is daarnaast sinds eind vorig jaar lector eiwittransitie in voeding aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.
 'Lat voor vervangen van eiwitten uit vlees of zuivel ligt hoog' (agriholland.nl)

Om in de toekomst wereldwijd alle mensen van voedsel te kunnen voorzien is het noodzakelijk dat zij een groter deel van de eiwitten die zij consumeren uit plantaardige bronnen halen. Maar de lat voor het vervangen van eiwitten uit bijvoorbeeld vlees of zuivel ligt hoog. De uitdaging zit in het ontwikkelen van eiwitten die volgens de eisen geleren, schuimen of emulgeren. Het eiwit moet de aminozuren in de juiste verhouding leveren, goed verteerbaar zijn en goed te verwerken zijn, zegt Fred van Velde. Hij leidt het onderzoek dat NIZO doet naar eiwitfunctionaliteit en is daarnaast sinds eind vorig jaar lector eiwittransitie in voeding aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , zuivel , eiwit , eiwitten , voedsel , toekomst , vervangen en bosch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!