Wolven doden nu al 2 schapen per dag

Die wolven, het zijn zulke lieverdjes, worden nu al verantwoordelijk geacht voor 2 aangevreten schapen per dag.

Deel dit topic

Reacties

+8
producent
Kunnen ze die beesten niet in de Oostvaarder plassen neerzetten, daar zoeken ze nog natuurlijke vijanden.
+1
Brutus64
Afschieten is het beste
van Ittersum
Door de ogen van de meerderheid van de bevolking is dit een meerwaarde voor de natuur en dat we op de goede weg zijn. Tis wachten op een een filmpje dat die wolf lammetjes (hoger aaibaargehalte dan de de wolf) te grazen neemt. Zie de Oostvaardersplassen, geen haai kraaide totdat we die filmpjes zagen en dan wordt alles zichtbaar en dan is het te confronterend.
cjw73
@van Ittersum dat aaibaargehalte is niet erg hoog hoor. Lammeren worden hier in de buurt sinds jaar en dag al opgeruimt door de vossen en daar wordt ook niks aan gedaan. Buurman heeft ook een paar honderd maar die is elk jaar wel een stuk of 10 kwijt .
+1
van Ittersum
@cjw73 exact, er is geen beeld die rond gaat op social media.
+1
buorman
@van Ittersum

.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DQt4NpGl7M4w&has_verified=1
+1
Wilbert
@van Ittersum er gebeurt pas wat als er een paar kinderboerderijen wat dieren missen.
grös
@Wilbert
De eerste ponies zijn ook al aangevreten.
+1
buorman
@grös
Heeft meer effect dan 100 schapen.
Als de ''paardenmeisjes'' boos worden...............
Zie oostvaardersplassen
aldert
Gewoon een Beauceron aanschaffen.
+1
Harry K
@aldert Jullie Franse cijfers ontkrachten dat het beschermen effect zou hebben.
Ze trekken zich daar blijkbaar nergens meer iets van aan:

(klik om te vergroten)

Aanvallen van wolf in beschermde- en niet beschermde kuddes.
aldert
@Harry K Ik twijfel toch aan dit plaatje.Beaucerons worden al eeuwen gefokt ao om wolven op afstand te houden,ze wegen 50 kg en laten echt niet over zich heen lopen.
diezel
Hier vooralsnog enkel last van dumpingen van illegaal slachtende "Grijze Wolven". 😞

(klik om te vergroten)

sjoerd de melker
@diezel er zit daar toch geen lijk in hoop ik
diezel
@sjoerd de melker
Dezelfde soort melding heb ik ook driemaal bij de politie gedaan. Je zit immers in Brabant. Na een dag of 5 was het hele zootje toch weg.
Werd hier 150 m van huis gedumpt. Circa 40 afvalzakken waarbij je bij sommigen schapenpoten en -koppen eruit zag steken.
van Ittersum
@diezel er zijn te veel "kippen" in het hok, dan krijg je ook de meest rare uitwassen. "Verbaas u niet (meer), verwonder u slechts"
grondlozeboer
Het probleem is gewoon dat de gemiddelde burger nogal een romantisch beeld heeft van de wolf, en dat het leuk is totdat de eerste honden of katten opgevreten worden, en als de wolf verder trekt en zich bij of in dorpen of steden op gaat houden is het gauw gebeurd met de liefde voor dit beest, nederland is gewoon te vol voor dit dier en echte natuur is er niet aanwezig.

we zullen zien hoe het in de toekomst gaat lopen maar als de wolf zich serieus gaat vestigen hier is voor mij de lol van het schapen en zoogkoeien weiden er gauw af. en hou ik mn jongvee ook jaarrond binnen.......maar dat mag je van de gemiddelde burger niet zeggen, want dat heeft met economisch belang te maken en dat mag je niet hebben

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schapen en wolven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN