‘Maak keuze welke melk je wilt produceren’

Vooral jonge melkveehouders komen voor de keus te staan welke melk ze willen produceren. Vakmanschap is niet langer het quotum precies 100% vol melken met witte melk.

Het perspectief van onbeperkte beschikbaarheid van melk voor de Nederlandse zuivelindustrie is volgens onafhankelijk zuiveldeskundige Mark Voorbergen voorbij . Hij schetste de aanwezigen het beeld dat Nederland als zuivelland tegen de fysieke grenzen aanloopt, onder meer vanwege toenemende duurzaamheidseisen en milieudruk. ‘Nederlandse melk wordt schaars. Niet in de zin dat we niet meer bij de grootste producenten van Europa zullen behoren, maar wel in economische zin. De Nederlandse melkproductie zal niet meekunnen groeien met de wereldwijd toenemende vraag naar melk, die 1,5 à 2 procent per jaar toeneemt .’

Deel dit topic

Reacties

+1
sorry
Mark is ook van padje af
christo
@sorry Hoe kon wel eens aangeven welke krachten invloed hebben op de tob van rfc en wat de feitelijke reden is tot invoering en inperking van het melkvolume.
+2
Wimblij
Wat een onzin. Sinds 1984 is er niet zo heel veel melk bijgekomen. Hij doet net of we ieder jaar een miljard kg meer melken en nu niet meer. Nederlandse melkproductie is na einde quotum iets gestegen en de komende jaren blijft deze gelijk tot iets dalend vanwege afroming van de vele stoppers. Melk zat
diekman
4 jaar geleden al gedaan. Lekkere ben & jerry ijs melk.
via FRC natuurlijk.
+1
labella
Leveren we de rest toch als zwarte melk.
+1
de hoef
@labella zit je in brabant dan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melken , melkvee , quotum , melkveehouders , melkveehouder en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0