RFC ???!!! 2019 ?

Bestaat RFC nog in 2019 ? Het probleem wat de top probeert te verdoezelen, met de 10ct regeling , is DUS zuiver een heel/immens/ groot financieel probleem , wat onoplosbaar is .

En dat vriendje RABO dit onzinnige plan omarmt , is begrijpelijk als rfc omvalt gaan er 60% van de melkveehouders mee, en dat heeft verstrekkende gevolgen voor de hele sector, onverkoopbare bedrijven /halvering v an de grondprijs. enz. Zomaar een gedachte gang van mij .

Deel dit topic

Reacties

+4
sorry
Vion 2.0
+3
van Ittersum
U bent in het algemeen vrij negatief althans op dit forum. Laten we hopen en vanuit gaan dat dit de zoveelste negatieve gedachte is en de kern van deze maatregel ergens anders ligt. Als er een financiële grondslag aan deze maatregel zat, hadden we dit jaar GEEN bijschrijving gehad, dunkt mij. Zelf denk ik nog steeds dat we het in de afzet van het bulksegment moeten zoeken die verloren is gegaan. En iedereen is een keer aan de beurt in een markteconomie
+2
sorry
Quote Reactie van @van Ittersum:
GEEN bijschrijving gehad

don't forget the riedel-money
sorry
Niets doen is geen optie heeft ome cor gezegd....
+2
labella
@sorry waarom denk je dat ze die wilden verkopen, volgens mij gaat het veel slechter met rfc dan menigeen denkt.
putjesschepper
@sorry inderdaad zonder riedel money hadden we geen uitbetaling gehad.rfc leeft volgend jaar heus nog wel.maar wat gebeurt er als de ledenraad niet meegat in het voorstel en we melken lekker door.🤔
+4
mlkvhoudr
@putjesschepper dan mogen jullie laten zien te kunnen melken voor een doc melkprijs
+1
putjesschepper
@mlkvhoudr wij stappen op en gaan naar aware
van Ittersum
@putjesschepper hoe meer hoe beter, dan gaat de maatregel misschien wel niet door.

Aan de andere kant , wanneer het even met uw bedrijf slecht ZOU(jullie speculeren maar hé over de situatie, geen enkele grondslag) gaan dan mag de bank ook direct zeggen , hallo en tot ziens ?
putjesschepper
@van Ittersum dat gaat helaas niet op
+2
Coen
@van Ittersum , VION zat in Bijzonder Beheer bij Rabo, zou RFC daar nu ook al bijzitten?
met zulk zwalkend beleid (intern in de Directie en richting de eigenaren/leden) zou het me niet verbazen 😞
cjw73
@Coen als ze in BB zitten bij de rabo, zou dat wel de reden zijn waarom de rabo zo enthousiast is over het plan.
+1
hans1980
@cjw73 Zou zeggen zo snel mogelijk naar de beurs! RFC gedraagd zich nu als particuliere zuivel verwerker door niet naar leden te luisteren peilingen en stemmingen onder leden in kiem smoren!

Dus beursgang 2019 weet nu al dat ledenraad unaniem voor is
kaas
@hans1980 dat gaat gebeuren binnen 3 of 4 jaar want ze hebben veel geld nodig en dan zijn de aandeel houders keihard
van Ittersum
@Coen suggestief, maar een beller is sneller zou ik zeggen 😉
mlkvhoudr
Jan anker zal de fabriek in heerenveen wel met ah spaarzegels betaald hebben dan......
Erik 1979
Is het niet zo dat rabo veel geld heeft geïnvesteerd in campina. En daarmee en de boeren en de afzet heeft. En dat ze nu met alle geweld het weg aan het saneren zijn om de balans op orde te maken.
+4
puntertje
Al jaren zo'n beetje de hoogste melkprijs uitgekeerd, iedereen die aan een ander leverde jaloers, en nu gaat het plotseling zo slecht dat ze bijna failliet gaan? Overdrijven is ook een vak. Het ging gewoon te goed t.o.v. de rest, en bestuur en directie hebben toen verzuimd noodzakelijke maatregelen op tijd in te zetten. Leden wilden dat ook niet, maar bestuur was te slap en bang het vetbetaalde baantje te verliezen. En ja, nu moet dat alsnog, en dat wekt nog meer weerstand op. Maar beter dan toch nog maar ingrijpen dan stug volhouden dat er wordt vastgehouden aan een in het verleden ingezet achterhaald beleid.
van Ittersum
@puntertje Aware heeft gewoon in het management goed ingekocht, FC heeft de schijn tegen gezien de kort opvolgende management wisselingen. De waarheid (als die zo dramatisch is als sommigen hier wel niet hopen) komt vanzelf wel boven. Feiten ontbreken nog, de emoties in overvloed.
+2
Flinstone
Ochoch,dtot draaft ook weer door!
Volgens mij is er nog een vergadering van RFC bij van der Valk, kan ie daar de tafels om gaan gooien! Er woont daar ook nog een HB lid dichtbij kan hij daar nog ff verhaal gaan halen!
We zullen zien maar ik denk dat de groei in melk gewoon voorbij is door de fosfaatrechten. Velen willen naar A-Ware ik zou zeggen ga dan maar ik niet!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0