Elke boer profiteert van LTO

Alleen samen ben je sterk...

‘We zouden als boeren moeten afspreken dat we allemaal lid worden van LTO’, vindt Vergaderboer.


“Ze hebben toch maar weer gezorgd voor een prettige fiscale behandeling van de fosfaatrechten”, zegt Hanna.”Ik bedoel LTO. Die zat aan tafel met het ministerie, accountants en de Belastingdienst. Dat kunnen de andere organisaties niet zeggen. Vakgroepen als NMV, Netwerk Grondig en anderen waren er niet bij. Ze stonden aan de zijlijn. Klaar om nu weer commentaar te leveren. Maar als je er niet bij bent, heb je ook geen recht van spreken”.

meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…

Deel dit topic

Reacties

pietjepuk
Het komt nog een keer zo ver dat het lidmaatschap gewoon opgelegd wordt en de contributie van je melkgeld wordt afgehouden.
+4
sorry
@pietjepuk dat gebeurt nu al via zuivel.nl
Flinstone
@pietjepuk dat zou niet meer als terecht zijn!!
+1
bio boer
@Flinstone haha hou toch op is gewoon vaak zo dat ze alleen met de lto om tavel willen en de rest uitsluiten dat is schandalig of zou je maar 100 boeren hebt vertegenwoordigen dan nog moet je betrokken worden en spreek recht dat zag je ook met de overleg over dat fosfaatreductie plan het is gewoon een vies kliekje lto en fieslandcampina samen
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bio boer:
gewoon een vies kliekje lto en fieslandcampina samen
En de RABO niet te vergeten!
+3
de hoef
Quote Reactie van @Flinstone:
dat zou niet meer als terecht zijn!!

je kan aan jou wel merken dat het blad aan de bomen komt
+1
Jan S
😀
+1
Porky
@Jan S je weet het misschien niet , maar een coöperatie is gestoeld op de grondbeginselen van het communisme. Nou kijk wat RFC doet ,dan weet je genoeg, je mag/moet komen luisteren ,en verder je bek houden.
Jan S
😀
+1
paulus2
Dat er accountants bij dergelijk overleg zitten is doorgaans voldoende lijkt mij.
+1
Erik 1979
Mensen die menen dat LTO nog iets positiefs doet voor de Nederlandse veehouderij moeten ze direct een mooi meisje geven met een wit pakje aan. Want die sporen echt niet. LTO heeft afgelopen jaren alleen maar meegeholpen met afbreken van wat vroeger de beste veehouderij ter wereld was. En komende jaren gaat het nog harder. Brabant voorop.
+13
jos 15
In 2007 heb ik het lidmaatschap van de lto opgezegd met als voornaamste reden
het oeverloze gezwam over de afschaffing van het melkquotum, en de gigantische voordelen
die dit zou hebben voor de melkveehouders. We weten nu hoe dit afgelopen is.
De lto was even vergeten dat er ook nog zoiets als een fosfaatplafond was.
Nu zijn we 6 referentiedata verder en mag ik 8.3% inleveren. Ik red me er wel mee
maar het had makkelijk veel beter geregeld kunnen worden. Ow ja ik struikel nog eerder
over mijn baard dan dat ik weer lid word van die club.
+22
George
LTO heeft het meest bizarre randebielenbeleid gevoerd , erger kan niet. En dan die Lulhannes die zich vergaderboer noemt met zijn kut Hannah , te vreselijk voor woorden.
+4
demelkboer
Kunt wel overal aanschuiven maar dat betekent niet dat je wat zinnigs bijdraagt
+1
Jawis
Ze mogen aanschuiven juist omdat het van die ongelofelijk kneedbare, meegaande, ja knikkers zijn. Dat weet iedereen en zodoende krijgen ze zo nu en dan een kleine beloning zodat ze hun achterban toch nog eens goed nieuws kunnen brengen. Nee lto is mislukt. Heeft wel een beetje van regioraadsleden... of zijn dat al dezelfde personen?
hans1980
@Jawis ja dat zijn de zelfde ja-knikkers
wolfje
Ik zal jou de rekening eens voorrekenen die ik te danken heb aan het belachelijke zwalkbeleid van lto van de laatste jaren. Lto wel de laatste club waar ik lid van wordt....
+1
hans1980
Mede dankzij de lto heeft de EU haar melkquotering verloren met daarbij horende marktbescherming.

Nu denken een paar bestuurders met bijhorende ja-knikkers van de RFC dat ze NL wel ff een melkquotering 2.0 kunnen aansmeren dat (wat het ergste is) niet verhandelbaar is ...

Nu denken ze ook nog 15% van leden melk als top predicaat te kunnen vermarkten , heb zo mijn twijfels wanneer je winst gevend Riedel in de verkoop doet ,

Bouw gewoon die extra poeder toren binnen paar jaar poeder weer booming!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0