Melken of gemolken worden

Veel melkveehouders zijn niet bepaald blij. Tot een paar jaar terug hadden zij een voorspelbaar bestaan. Sinds 2015 zitten zij in een achtbaan, zegt Peter Pals, directeur van FarmersFunding. "Ik stelde mezelf de vraag: ben ik aan het melken of ga ik gemolken worden?"

Het lijkt erop dat de laatste ontwikkelingen de melkveehouderij 10 jaar terug in de tijd zet qua ondernemerschap en financierbaarheid. Daar maak ik mij als financieel specialist zorgen over. Gelimiteerd worden in je omzet, is gelimiteerd worden in je winstgevendheid. Dat maakt dat ontwikkeling duur en moeilijk wordt.

Bron

Melken of gemolken worden
boerenbusiness.nl

Deel dit topic

Reacties

DutchDairyFarmer
Redelijk goed verwoord en de vraag vooral interessant geformuleerd. Misschien weten heel veel ons diep van binnen wel wat het antwoord is voor heel veel bedrijven.
demelkboer
Hij gaat er iets te gemakkelijk vannuit dat alle omzet winst betekent. Maar hij bekijkt dit dan ook van uit zijn winkeltje. Van het uitbreiden van onze omzet probeert hij zijn winst te pakken. Dus tis tendele waar wat ue svhrijft

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN