Tientallen voorstanders Zwarte Piet vervolgd om snelwegblokkade

De 34 mensen die vorig jaar de A7 bij Joure hebben geblokkeerd om een demonstratie tegen Zwarte Piet te voorkomen, moeten zich verantwoorden voor de rechtbank. Zij zijn aangeklaagd wegens het opzettelijk versperren van de weg en het hinderen van de demonstratie, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

ad.nl/binnenland/…

Deel dit topic

Reacties

+2
Gaat RFC zich hier ook mee bemoeien ??? O O O wat zal DE rechter hier wel niet van zeggen , die stoute friezen toch.
+1
Todi
Wat die mensen zagen en niet de politie en burger meester dat er een grote knok partij kwam dus wees ze dank baar. Trouwens......
+5
labella
Het was toch gewoon en demonstratie tegen een demonstratie.
Groen1
Blokkeerfriezen krijgen werkstraf
De meeste blokkeerfriezen zijn veroordeeld tot 120 uur werkstraf. De rechter in Leeuwarden oordeelde dat alle verdachten strafbaar zijn. Er zijn volgens de rechtbank fundamentele rechten van demonstranten geschonden.
ad.nl/binnenland/…
+9
cowboys
Schandalig . ik wil wel zon werkstraf fries van 120 uur stuur ik hem na 12 minuten en bakje koffie en een schouderklopje van dat heb je goed gedaan weer naar huis.
+4
broeker
Men verwijt de friezen voor eigen rechter spelen terwijl ze juist op een vreedzame manier voorkomen hebben dat het anti zwartepiet volk voor eigen rechter ging optreden.

Schandalig dat dit bestraft wordt
sjuu
Ga toch gewoon met je barst aan het werk,

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0