Commentaar: Fiere melkprijs

In boerenkring is al veel kritiek op het plan. Het zou onzinnig zijn, omdat er al een rem zit op de groei van de Nederlandse melkplas door de dit jaar ingevoerde fosfaatrechten. Dat argument gaat echter voorbij aan de mogelijkheid om meer koeien te houden en minder jongvee. Er zijn zelfs boeren die de jongveeopfok gaan onderbrengen in het buitenland.

Kritiek die wel hout snijdt, is het gevaar dat er een zekere luiheid in de zuivelreus sluipt als het de productie kan reguleren. Het ambitieniveau om alle melk zo goed mogelijk te verwaarden zou daardoor kunnen afnemen. Ook moet het uiteraard mogelijk zijn dat het ene lid de melkproductie van een ander lid kan overnemen.

Een heikel punt is verder hoe het zuivelconcern omgaat met leden die heel maatschappelijk verantwoord hebben geïnvesteerd in grond en stallen. Zij kregen bij de toekenning van de fosfaatrechten al het deksel op de neus. Worden ze nu ook weer beperkt bij de melklevering?

Lees hier het complete commentaar: lc.nl/opinie/…
 Commentaar: Fiere melkprijs (lc.nl)

Als Philips in Drachten de vraag naar scheerapparaten ziet afnemen, schroeft het de productie terug en richt het zich op de nog wel goed verkopende modellen.

Nieuwsgrazer

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden goed , frieslandcampina en melkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!