Netwerk GRONDig betreurt focus op eiwit in rapport van commissie Grondgebondenheid

LTO en de Nederlandse Zuivelorganisatie NZO hebben zich via een door hen ingestelde commissie gebogen over Grondgebondenheid als basis voor een toekomstbestendige melkveehouderij. Het netwerk GRONDig stelt dat de commissie heeft gekozen voor een technische benadering met een focus op eiwit, waardoor het begrip Grondgebondenheid niet tot haar recht komt. Een ander belangrijk kritiekpunt is dat de commissie van LTO en NZO voorbij gaat aan de diversiteit in de sector.

Deel dit topic

Reacties

+1
dwers
Vond het ook al vreemd ,meer N dus meer eiwit komt biodiversiteit niet ten goede.
Noorderling
Om alle soorten grond, van lichte zavel tot dik water op een hoop te schuiven gaat ook te ver. Juist daarom is een mate van zelfvoorzienendheid zo belangrijk. Iemand die nu 8ton ds van een ha haalt, gaat dat echt niet 5jaar lang met telkens een ton verhogen.
+3
Flinstone
Ik betreur het hele netwerk Grondig!
Verlengstuk van Mileuedefensie en wakkerdier.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , eiwit , nzo en grondgebondenheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0