Initiatief recht/onrecht

Wie wil mij steunen om het volgende bij RFC op de agenda te krijgen? Ik zou graag zien dat de statuten veranderd worden met een nieuwe toevoeging. Ik heb als lid het recht een afvaardiging voor mijn belangen te kiezen in de districtraad. Die mag voor mij achter gesloten deuren stemmen. Daarbij heb ik geen zicht op wat hij/ of zij doet voor mij. Ik zou graag de volgende verandering zien:

Ieder lid heeft het recht op inzage m.b.t. het stemgedrag van de eigen districtsleden. Na een stemming in de betreffende districtsraad wordt er binnen twee weken de mogelijk geboden om in te zien hoe elk districtsraadlid persoonlijk gestemd heeft.

Bovenstaande tekst is een eerste voorzet en dient ook zo gelezen te worden. Na aanleiding van de reacties zal ik hier een vervolg aan geven.

Deel dit topic

Reacties

putjesschepper
Snap je punt maar dat gaan ze niet doen
+2
christo
@putjesschepper Ook niet wanneer ik ongeveer 17000 handtekeningen ophaal?
putjesschepper
@christo dan wordt het een ander verhaal maar leden zij nog nooit zo verdeeld geweest helaas.
+1
brabo
Quote Reactie van @christo:
17000

mogen niet RFC leden ook komen tekenen dan?
+1
de hoef
Quote Reactie van @brabo:
komen tekenen dan?

ex leden wel
+5
huske
Mijn stem heb je. Nu zijn ze net een stapje te ver gegaan.
+1
brabantboer1
Van mij mag het. Iedereen moet kunnen stemmen hoe hij of zij dat wil en in openbaarheid. Net zoals in de tweede kamer. Enkel wanneer het over personen gaat, dan wordt er met stembriefjes gestemd.
Volgens mij stemmen zij ook gewoon in openbaarheid.
harke
Jongens allemaal meedoen dan moeten ze wel luisteren.
harke
Mijn stem heb je dus ook
+2
hans1980
De mijne ook ..
Ze gaan veeels te ver dit moet stoppen
Kareltje5
Jep
christo
Ik ben nog een beetje voorbarig en houd nog een slag om de arm, maar zorg dat je aanwezig bent op de vergadering in je district. Verdere info volgt.
+1
Frans1
Quote Reactie van @christo:
Ik ben nog een beetje voorbarig en houd nog een slag om de arm

Je haakt wel heel snel af
+1
dewittemotor
Het zou een goede zaak zijn als de leden wisten hoe de ledenraadsleden stemden. Zo kunnen de leden immers ook een goede afweging maken tijdens de stemming op deze ledenraadsleden. Dus ik ben voor
+3
puntertje
Ledenraadsleden blijven misschien beter wakker met grote schreeuwers in hun nek, de vraag is natuurlijk of ze onder die druk van luidruchtige leden beter gaan stemmen. Alle problemen die we nu hebben zijn juist terug te voeren op steeds maar weer richting de grootste schreeuwers op te schuiven onder het mom van 'draagvlak'. Juist in een eerder stadium is de fout gemaakt om niet impopulaire maatregelen te nemen die veel ellende hadden kunnen voorkomen. Dhr. Boer heeft het zelf gezegd, dan had hij door de achterdeur moeten vertrekken, dus niet doen. Heel veel ergernis, strijd en ruzie verder komen ze er alsnog mee. Maar gelukkig kunnen we nu dhr. Boer bellen als we het niet meer zien zitten.
dewittemotor
@puntertje Dit gaat niet om schreeuwen. Dit gaat om informatievoorziening richting de leden. . nl.; Waar staan de door ons gekozen leden in de ledenraad voor.

Zo kan je als lid veel beter bepalen op welk potentieel ledensraadlid je bij de volgende verkiezingen gaat stemmen.
Zo ga je een betere afspiegeling van de leden in de ledenraad krijgen en de ledenraadsleden leggen zo verantwoordelijkheid af over hun stemgedrag. Dat is ook voor jou gunstig. Jij kunt namelijk ook controleren of de door jou erin gestemde leden stemmen naar jou voorkeur.

Zoals het nu geregeld is, lijkt het het meest op Noord-Koreaanse toestanden.

De informatie over de stemmingen kan prima met de leden gecommuniceerd worden via het melkweb.
puntertje
@dewittemotor Dan gaat het neigen naar populisme, dat hebben bestuurders hiervoor al gedaan omdat ze bang waren anders hun baantje te verspelen.
+1
verbi
Gisteravond naar de vergadering geweest nou ik heb dit nog nooit meegemaakt leek wel een slagveld.Ik heb niet 1 persoon iets positiefs horen vertellen over het voorste en het ging fel..Hier mogen ze niet mee weg komen het is een schandalig voorstel.Zullen we het nog maar niet hebben over het feit dat sommige bestuursleden met voorkennis gehandeld hebben
grondlozeboer
@verbi maar doen ze er iets mee?
+1
j h p
@christo Een goeie, de invloed/bespeling van de directie zou hierdoor minder kunnen worden.
Misschien nog een idee als toevoeging dat elk raadslid zijn besluit moet verantwoorden/uitleggen.
verbi
Nog even een zij sprongetje bij focus planet hebben we kalfotel daar staat in de regeling dat de leverancier van het kalf(de boer) nog 8 weken verantwoordelijk is voor de kosten van destructie overmatig medicijnverbruik ed zaken bij de kalvermester. We krijgen in de toekomst dus gewoon nog een rekening na als er iets mis gaat bij de mester. Is gisteravond met geen woord over gesproken is er met de stille trom door gejast.( hoorde het overgens pas vanmorgen van een collega)
puntertje
@verbi Moeten we maar een 'mesterOK' project hebben, want je zult net zien dat jou kalf bij zo'n mester op stal komt die blauwtong-, BVD-, IBR- of nog erger-kalveren uit Onder-Bulgaristan met haperend IenR systeem heeft gesleept.
huub
Als districtsraadlid moet je vooraf solliciteren (laten zien of je JA kan knikken) en halverwege wordt je (stemgedrag) geëvalueerd. Veel ruimte voor een kritisch geluid is er niet.
EDOO
Hoe weet je dat?
jg
@EDOO Dat zou kunnen. Lijkt mij strek dat er nu geen regiobestuurders opstaan die tegen dit voorstel zijn ....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0