LTO Melkveehouderij omarmt advies grondgebondenheid

Een goed advies is goud waard voor de melkveehouderij:

LTO Nederland Melkveehouderij heeft het advies van commissie grondgebondenheid omarmt. Dat zei vicevoorzitter Dirk Bruins vorige week toen hij het rapport in ontvangst nam en herhaalde dat in onze studio na het grondig te hebben doorgelezen.


In het advies staat onder meer dat de melkveehouderij van de toekomst grondgebonden is en in 2025 grotendeels zelfvoorzienend moet zijn in de eiwitbehoefte. Volgens LTO Nederland en de NZO is de commissie er in geslaagd een uitgebreide visie op grondgebondenheid te formuleren die breed wordt gedragen.

Het advies biedt de melkveehouderij een perspectiefvolle toekomst, verzekert Bruins. 'Dit past bij grondgebondenheid. Het benadrukt dat we als melkveehouderij van plantaardige eiwitbronnen, die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, hoogwaardige producten maken.'

Uitwerking
NZO en LTO nemen het advies van de commissie volledig over en werken het verder uit. Beide partijen gaan nu onderzoeken hoe zij melkveehouders kunnen stimuleren om de gewenste grondgebondenheid in de komende jaren te realiseren.

'Het advies draagt bij aan een aantal doelstellingen die we zelf al hebben gesteld in de duurzame zuivelketen. Het past dus mooi', stelt Bruins. 'Je kunt er heel spannend naar kijken, maar er zitten ook echt een aantal kansen in.' Het zou voor de sector volgens hem goed zijn als ze meer grondstoffen uit de regio halen. 'Daarmee worden we minder afhankelijk van grondstoffen die we van ver halen. Dat versterkt de basis van de sector.'

Bron: Nieuwe Oogst
Grasbaal

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!