€˜Nederlands vlees verbergt voor €4,5 miljard aan kosten’

Vlees wordt te goedkoop verkocht. Maar wat zou het moeten kosten als je wel de echte prijs wilt laten betalen? Dat rekende CE Delft uit in opdracht van Natuur & Milieu. Volgens de gekozen uitgangspunten van het bureau en zijn opdrachtgever zou vlees gemiddeld 40% duurder moeten worden. Hoe reëel zijn die uitgangspunten eigenlijk?
 â€˜Nederlands vlees verbergt voor €4,5 miljard aan kosten’ (foodlog.nl)

Vlees wordt te goedkoop verkocht. Maar wat zou het moeten kosten als je wel de echte prijs wilt laten betalen? Dat rekende CE Delft uit in opdracht van Natuur & Milieu. Volgens de gekozen uitgangspunten van het bureau en zijn opdrachtgever zou vlees gemiddeld 40% duurder moeten worden. Hoe reëel zijn die uitgangspunten eigenlijk?

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , milieu , natuur en goedkoop geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!