De wereldhandel is gebaat bij overleg, niet bij oorlog

Een lichtpuntje in de groeiende duisternis van de internationale handelsbetrekkingen? De Verenigde Staten gaan onderzoeken of zij zich niet alsnog kunnen aansluiten bij het Trans Pacific Partnership (TPP). Dit handelsakkoord tussen landen rond de Stille Oceaan werd vorige maand getekend, zonder de VS. Die hadden onder president Obama TPP juist op de rails gezet om een lokaal tegenwicht te vormen tegen de groeiende macht van China. De regering-Trump maakte daar, vrijwel meteen na zijn aantreden, een einde aan. Zoals deze ook de besprekingen over het al zieltogende TTIP-verdrag met de Europese Unie verbrak, en aanstuurde op een verandering in het NAFTA-verdrag met Amerika naaste buren.
 De wereldhandel is gebaat bij overleg, niet bij oorlog (nrc.nl)

Een lichtpuntje in de groeiende duisternis van de internationale handelsbetrekkingen? De Amerikaanse heroverweging van toetreding tot TPP is niet zo gunstig als hij lijkt.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden china , amerika en aansluiten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!