Vlees tot 53 procent te goedkoop

Dit is de conclusie van adviesbureau CE Delft in het vandaag verschenen rapport De echte prijs van vlees . Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Natuur & Milieu. Voor rundvlees zouden consumenten volgens de ­onderzoekers gemiddeld 40 procent boven op de winkelprijs moeten betalen. Kip zou ruim een kwart duurder moeten zijn als de externe kosten niet – zoals nu – werden betaald door de belastingbetaler.
Het houden van dieren voor hun vlees is slecht voor klimaat en milieu, ­omdat hiervoor grote hoeveelheden eiwitrijk veevoer, land en water nodig zijn. Bovendien stoten...
 Vlees tot 53 procent te goedkoop (nd.nl)

Dit is de conclusie van adviesbureau CE Delft in het vandaag verschenen rapport De echte prijs van vlees . Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Natuur & Milieu.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden water , vlees , milieu , veevoer , natuur , rundvlees , dieren , klimaat en eiwitrijk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!